Thaise noedels met rundsvlees
Deze noedels hebben hun subtiele smaak te danken aan de perfecte combinatie van pickles, soyasaus en bruine suiker. Ik wist zelf ook niet dat er echt zoetstoffen gebruikt werden in de Aziatische keuken, maar na zoveel recepten te hebben gelezen testte ik het zelf uit. En wat een verschil! De zure smaak van de azijnen die meestal gebruikt worden worden meteen geneutraliseerd en maken plaats voor een fantastische smaakcombinatie.
Ik koos voor dit receptje rundsvlees omdat het perfect met de marinade past, maar je kan dit perfect vervangen door stukjes kip of ze gewoon weglaten voor een vegetarische optie. Ook in groentenkeuze ben je de koning te rijk, je kan bijvoorbeeld ook eens courgette en champignons gebruiken. Ik had deze groenten in huis en vond de kleurencombinatie (en smaakcombinatie) perfect passen bij de noedels. Het oog wil ook wat, nietwaar? ;)
Ingrediënten
- 250g eiernoedels
- 500g rundsvlees
- 1/2de rode kool
- 1 broccoli
- 3 wortelen
- 2el Camp's pickles
- 5el soyasaus
- 3el bruine suiker
Werkwijze
- Snij het rundsvlees in lange reepjes, de broccoli in roosjes, de wortelen en rode kool in kleine stukjes.
- Bak de rundsreepjes in een wok voor ongeveer 3 minuten gaar. Schep even op een bord.
- Doe een beetje olie in een hete wok en roerbak de wortelen, broccoli en rode kool voor 5 minuten beetgaar.
- Zet ondertussen water op de voor de noedels en kook ze gaar.
- Voeg het vlees en de noedels toe aan de groenten.
- Meng de ingrediënten voor de marinade en voeg toe aan de wok. Draai het vuur uit en schep goed door.
Smakelijk!
Ziet er weer heel lekker uit Ellen ga ik hier in Spanje ook eens maken
Oeh dat gaat smaken! Enjoy!