Tabouleh met linzen

 

In de zomer koken vind ik niet altijd een genot. Met de zalige temperaturen zit ik liever een uurtje langer buiten op een terrasje dan achter de kookpotten of in de supermarkt. Daarom gebeurt het ook wel dat we vaker uit eten gaan, wat niet altijd even gezond is. Wil je even een break van al die take-out, ijsjes en cocktails? Deze salade voldoet aan al je eisen. Het allerbelangrijkste: hij is zo snel klaar.

Tabouleh is een van oorsprong Lebanees gerecht, tradioneel gemaakt met bulgur. Omdat het in de zomer wel eens wat anders mag zijn, probeerde ik deze variant met linzen. Super lekker & ontzettend vullend. Linzen zijn niet alleen de perfecte carbs voor in de zomer, ze bevatten ook heel wat eiwitten! Ideaal dus om dat summer body te behouden. ;)

De klassieke smaken van tabouleh heb ik behouden, gewoon omdat ik ze zelf enorm lekker vind. Wat frisse tomaatjes (nu ze in seizoen zijn smaken ze overheerlijk), verse lente-ui en een heleboel kruiden. Zo zomer, zo fris, zoo zalig!

Tabouleh met linzen

Aantal personen: 4 personen als bijgerecht/lichte lunch

Ingrediƫnten

 • 1 blik groene linzen (400g)
 • 250g kerstomaatjes
 • 5 lenteuitjes
 • 50g feta kaas
 • een handjevol platte peterselie
 • een handjevol munt
 • 1/2de citroen

Werkwijze

 1. Spoel de linzen af onder koud water en doe in een kom.
 2. Snij de kerstomaatjes doormidden en de lenteui in fijne ringetjes. Snij de kruiden grof.
 3. Doe alles bij de linzen en voeg wat olijfolie toe (ik deed 1 el). Per de halve citroen ook boven de linzen en zet alles goed onder elkaar.
 4. Verkruimel de feta over de salade als afwerking.

Smakelijk!3 gedachten over “Tabouleh met linzen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *