Tabouleh met bloemkool

Vandaag een receptje voor al jullie ‘lunch’ vragen: deze gezonde tabouleh met bloemkool. Naast de vraag voor suikervrij en low carb recept opties, krijg ik enorm veel berichten die vragen of ik gemakkelijk én gezonde lunchrecepten kan bedenken. Natuurlijk kan dat.

Gezond lunchen on the go..

Maar eerst confesion time… Ik maak zelf veel te weinig homemade lunches. Zoals jullie wel weten ben ik halftijds zelfstandige met Kokerellen. Tijdens die uren ben ik vaak thuis, maar ook vaak op de baan. Dan is het al wat moeilijk om iets mee te nemen dat goed blijft. Ik grijp al snel naar iets kant-en-klaars (zeker nu Anna de ochtenden ook een stuk drukker maakt). Bij mijn vaste job heb ik geen bureau, dus ik ben ook altijd ‘op locatie’. Dat maakt het ook een uitdaging om zelf lunch mee te nemen. Ik kan geen beroep doen op een koelkast of iets dergelijks.

Daarom is ook één van mijn goede voornemens om meer homemade lunches te maken. Die moeten dan 1) gezond én lekker zijn, 2) gemakkelijk mee te nemen zijn (niet op te warmen), en 3) niet meteen slecht worden als de lunch een uurtje uit de koelkast staat.

Deze gezonde tabouleh met bloemkool kiest voor een glutenvrije vervanger van de klassieke bulgur, namelijk bloemkool couscous. Niet alleen is het hoog in voedingswaarden en laag in calorieën, het is ook glutenvrij én een perfecte low carb recept. Bovendien is het ook gewoon heerlijk en dat maar met een handvol ingrediënten. Maak dit in een weekend (mealprep for the win!) en je hebt voor een paar dagen al een heerlijke lunch voorbereid. Want dit gerecht blijft lekker lang vers en smaakvol in de koelkast.

Tabouleh met bloemkool

Servings: 4

Ingredients

  • 400 g bloemkool rijst*
  • 400 g kerstomaatjes
  • 1/2de komkommer
  • 2 el olijfolie
  • 1/2de citroen
  • een handvol pijnboompitten (geroosterd)
  • een handvol verse peterselie
  • 10 blaadjes verse munt**

Instructions

  • Was de tomaatjes en komkommer. Snij de tomaatjes in vieren en de komkommer in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten zodat je salade niet te waterig wordt.
  • Doe de bloemkool rijst in een grote kom. Meng er de olijfolie onder, het sap van de halve citroen. Kruid stevig met peper en zout.
  • Hak de verse kruiden fijn. Ik gebruik een keukenmachientje om het me gemakkelijk te maken.
  • Doe de kruiden en de gesneden tomaatjes en komkommer bij de rijst en zet alles goed onder elkaar. Voeg ook de pijnboompitjes toe en meng een laatste keer goed door.

Notes

*Deze kan je gemakkelijk zelf maken (zie linkje in de tekst hierboven), maar als het echt snel moet gaan kan je het tegenwoordig kant-en-klaar bij de supermarkt vinden!
**Als je een grote munt fan bent, doe er gerust meer in.
Heb je het liever nog wat kruidiger? Voeg dan een eetlepel (of twee) van je favoriete kruidenmix toe, bv. Garam masala, curry kruidenmix, Ras el Hanout, …

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



2 thoughts on “Tabouleh met bloemkool”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *