Smores brownies
Ongeacht of je nu weet wat een smore is, als je naar deze foto kijkt kan je toch gewoon niet anders dan beginnen kwijlen, Am I right?! Ik kreeg een tijdje terug van Côte d’Or de vraag of ik niet iets wilde posten over hun grote wedstrijd over familierecepten & ik kon natuurlijk niet anders dan akkoord gaan! Ik moest maar héél even broeden op een receptje, maar toen wist ik dat het tijd was om deze smore brownies met jullie te delen.
Côte d’Or is namelijk op zoek naar het ultieme chocolade familierecept. Een recept waarbij je altijd meteen aan vroeger denkt en waar je met heel veel liefde (& goesting) over mijmert. Daarom organiseren zij een wedstrijd, waarbij jullie ook allemaal jullie favoriete chocoladerecept kunnen delen. Ga naar de website van Côte d’Or, upload je recept & vertel de juryleden waarom dit recept je zo nauw aan het hart ligt. Na 25 oktober worden alle recepten verzameld en wordt er een top 10 gekozen waar dan naar hartelust op gestemd kan worden.
Genoeg over wedstrijden, nu op naar het recept!
Een smore, komt uit Amerika en is niets meer dan twee zoete crackers, met een stukje gesmolten gesmolten chocolade & marshmallow ertussen. De hemel dus! :) In Amerika leerde ik het kennen, en ik heb in de zomermaanden heel wat tijd doorgebracht met mijn stokje (met een marshmallow erop) boven het vuur om mijn eigen smores te kunnen maken, net zoals ik jarenlang bij de scouts ook heb gedaan.
Dit recept is dus niet echt een familierecept, maar meer een combinatie van verschillende jeugdherinneringen. Ik wilde iets bakken, omdat ik dat ook altijd deed met mijn oma, er gesmolten marshmallows in verwerken zoals we vroeger op de scouts deden, & ik wou iets met brownies doen. Dit omdat als we dan thuis een dessert met chocolade maakten, dit aaaltijd brownies waren! En mede was het idee geboren om deze heerlijke smores brownies te maken.
Ik hou jullie niet langer in spanning, maar zeg nu zelf! Een heerlijke koekjesbodem, een zachte chewy brownie laag, afgewerkt met heerlijke zachte en gebruinde marshmallows! Dit is een toppertje dat je gewoon moet uit proberen. Nadruk op moet! ;)
Ingrediënten
- 200g digestive koekjes
- 60g boter
- 150 gram pure chocolade
- 250 gram boter
- 3 eieren
- 100 gram witte suiker
- 100 gram bruine suiker
- 150 gram bloem
- 1 zak marshmallows (duh)
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Beboter een vierkante bakvorm en leg er een bakpapiertje in. Het is handig dat je er een beetje over de rand laat hangen, dan kan je ze er gemakkelijker uithalen.
- Verkruimel de digestive koekjes met een blender/keukenmachine of met een zakje en een deegrol fijn.
- Smelt de boter en roer door de kruimels.
- Doe het mengsel in de bakvorm en druk goed aan. Zet in de ijskast tot de volgende laag klaar is.
- Hak de chocolade in fijne stukjes.
- Smelt de chocolade in intervallen (telkens 30 seconden en dan roeren!) samen met de boter in een kom. Laat wat afkoelen.
- Doe ondertussen de twee suikers samen met de bloem in een grotere kom en roer goed door elkaar.
- Doe de drie eieren bij het chocolademengsel en roer goed door.
- Giet het chocolademengsel in de grote kom en roer tot alles net gemengd is (niet langer!).
- Giet het browniedeeg op de al gemaakte bodem en plaats in de oven voor 15-20 minuten. Het deeg moet net niet helemaal droog zijn. Als je er een prikkertje insteekt, mogen er wat kruimels aanhangen.
- Laat afkoelen alvorens je de laatste laag toevoegt.
- Leg de marshmallows op de brownielaag en zet op het hoogste rek in de oven zodat ze goed kunnen bruinen en smelten. Hou ze goed in de gaten! Dit kan op 1 minuut gaan, maar soms ook 5 minuten duren.




Smakelijk!
Wat doe je me aan!!! Dit ziet er ZO lekker uit!!!
Hahahaha! :D Dank je wel!
Dit ziet er zo heerlijk uit! Yum! Wauwie!
Tnx!
Mega lekker lijkt me dit!
Is het ook écht! Dank je Stefanie ;)
Nooo het is dat ik vanavond echt geen tijd heb. Maar deze ga ik binnenkort maken!!
Hahaaha! Een weekend receptje inderdaad! Maar zeker en vast de moeite om wat tijd voor uit te trekken! :)
Wauw dit lijkt me echt heeeerlijk! Marshmallows doen mij ook echt aan vroeger denken en de combi met chocolade lijkt me heerlijk.
Het is écht een topcombo!
Dit soort recepten moeten eigenlijk gewoon geheim blijven ? niet goed voor de lijn.. ?
Hahahahhaa! Echt waaar!
Ik had dit niet moeten lezen hahaha. Nu wil ik een stukje :-)
Hahaha, dat gebeurt mij ook élke keer als ik naar de foto’s kijk!
Waar moet het 3de ei naartoe ? wil dit maken voor mijn verjaardag morgen ?
Hoi Tommy! Goed dat je het zegt, ze moeten er dus alle drie in tesamen. :) Vergeet niet om de marshmallows er pas op te doen (en te branden) vlak voor je verjaardag morgen. Als ze helemaal afgekoeld zijn worden ze taai anders. Veel kookplezier en van harte gefeliciteerd!
en is dit met donkere bruine suiker of lichte :D
bedankt voor de goeie tip voor de marshmellows :D
Dat mag je kiezen, donker zorgt voor een iets zwaarder deegje. :)