Review: Smartmat

smartmatdag1

Afgelopen week kreeg ik de mogelijkheid om het Quick & Easy pakket van Startmat uit te proberen. Voor het geval je deze online receptendienst nog niet mocht kennen, geef ik jullie graag wat meer info! ;)

smartmat

Startmat levert wekelijks nieuwe recepten en bijhorende verse ingrediënten om zo gevarieerd en zonder moeite elke avond een heerlijk dinertje op tafel te kunnen zetten. Bij het samenstellen van de pakketten geeft Smartmat de voorkeur aan lokale, biologische producten zonder overbodige additieven. De hoeveelheden van de ingrediënten worden ook precies berekend en volledig verdeeld over de verschillende recepten, zodat er geen onnodige restjes overblijven.

ingredienten

Startmat biedt verschillende pakketten aan, zowel voor 2 als 4 personen & ze hebben ook een vegetarische menu. Ik koos voor de Quick & Easy menu, omdat ik vond dat deze het beste aansloot bij Kokerellen. Maandagavond worden de boodschappen geleverd, dus dinsdag kan je het eerste gerechtje klaarmaken.

Ik vond het heel erg leuk om eens niet te moeten nadenken over wat ik ging klaarmaken. Zo gemakkelijk gewoon een lijstje ingrediënten bekijken, een paar instructies opvolgen en het eten staat even later op tafel. Bij alle gerechten werd aangegeven dat het 45 minuten zou duren vooraleer het eten op tafel zou staan & dit was ook echt zo. Dit vind ik echter wel de maximum voor een “Quick” diner, maar je krijgt het gerecht dan ook wel echt binnen die 45 minuten op tafel.

smartmat3

De smaken van de recepten en de samenstelling ervan waren heerlijk! Ook werden er ook geen moeilijke vaardigheden gevraagd, ik denk dat iedereen de recepten wel tot een goed eind zou kunnen brengen. Ze waren ook erg origineel, ik heb me zeker niet verveeld. Het eten was kleurrijk, smaakvol en zag er prachtig uit!

Jammer genoeg heb ik uiteindelijk 1 recept niet kunnen maken van het pakket, dit is dan weer een nadeeltje van een voorgeplande weekmenu. Voor mensen met een drukke en veranderende planning kan het soms wel eens zijn dat je niet alles kan maken. Dat is natuurlijk wel zonde van het geld!

smartmate

Al bij al vind ik het pakket een fantastisch idee, en is het zeker geschikt voor een heleboel mensen. Daarom nog even alle voor- en nadelen op een rijtje, speciaal voor jullie:
+ Alle ingrediënten heb je in huis, je moet niets afwegen
+ Je moet niet bedenken wat je gaat maken elke dag
+ De boodschappen worden aan huis geleverd
+ Biologisch en lokaal worden door Smatmat hoog in het vaandel gedragen
+ Er zitten alleen “volle”, pure producten in. Geen pakjes, geen zakjes.
– Het is niet zo heel goedkoop, namelijk 65 euro voor 2 personen (4 dagen)
– Met een drukke agenda kan het zijn dat je niet alle receptjes kan maken
– Echt heel erg snel (ik denk dan aan een pasta van 15 min)zijn de recepten nu ook weer niet

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn review gehad & misschien willen jullie het zelf ook wel eens uitproberen. Dat kan zelf gratis!! Ik geef namelijk een pakket weg voor 2 personen via een winactie op mijn Instagramaccount! Helemaal gratis en voor niets kan je deelnemen, zeker doen zou ik zeggen. ;)

Wat vinden jullie van Smartmat? Hebben jullie het al eens getest? Of misschien een andere bezorgservice? Ik hoor graag jullie mening, bedenkingen, toevoegingen! :)


 Volg je Kokerellen al?
Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter4 gedachten over “Review: Smartmat”

 • Ik kook al sinds oktober om de twee weken met Smartmat en wissel de bestelde pakketten af naargelang de gerechten me aanstaan. Sinds kort doe ik soms ook hellofresh .
  Ik vind het super! Mijn weken zijn veel gemakkelijker. Ik heb wel een dochter met allergieën dus soms is het inventief zijn maar het lukt
  Hellofresh is ook lekker maar de porties zijn kleiner, 100 gram vlees of vis pp. Smartmat rekent 150.
  Wie wil proberen… Korting vind je gemakkelijk

 • We koken al meer dan een jaar met smartmat.
  Hiervoor gebruikte we eenzelfde service Hellofresh vanuit Nederland. Dat was altijd op en top prima enkel levering in Belgie was niet mogelijk waardoor het wat lastig te organiseren was. Aanvankelijk overtrof Smartmat onze verwachtingen. Lekkere recepten, genoeg eten, (4 kinderen en 2 volwassen eten makkelijk van een 4p box), de kinderen leerde alles eten en vonden het veelal lekker. De laatste tijd laat smartmat het echter in een rap tempo afweten. De versheid gaathard achteruit. Elke week slappe, verlepte groenten met bruine plekken en soms zelfs schimmel.
  Klagen levert dan een kleine korting op op de vokgende box. Daar gaat het niet om Smartmat!
  Deze week weer zover, gelukkig levert Hellofresh intussen wel gewoon in Belgie.

  Wij stappen weer over.
  Jammer smartmat, gemiste kans.

  • Ai ai, dat is inderdaad helemaal niet fijn! Ik had die ervaring niet, maar ik heb ze ook maar 1x kunnen uittesten natuurlijk! Ik heb toen ik 2 weken in Nederland verbleef ook Hello Fresh uitgetest, en dat vond ik ook heel erg aangenaam! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *