Salade met halloumi en boerenkool

IMG_0487 copy

Aah, lente! Ben je er eindelijk? Dat moeten we vieren natuurlijk! En wel met een heerlijk frisse salade, perfect voor een zonnige lunch of een avond in het park of op het terras. Oké, ik mag toch al dromen, nietwaar? ;) Als je op zoek bent naar iets nieuws, dan is deze lentesalade zeker het proberen waard.

Ken je halloumi al? Dat is een harde kaas met een zoute smaak die ongebakken erg op feta lijkt (en blijkbaar uit Cyprus komt? Thanks wikipedia). Halloumi is echter veel steviger, je kan het zelfs bakken! Dat brengt alle smaken nog veel meer naar buiten en zo krijgt de kaas een heerlijk krokant korstje aan de buitenkant. I love it! Als je het nog nooit hebt geprobeerd, raad ik je het zeker aan als je toe bent aan iets nieuws. Tegenwoordig kan je het gemakkelijk in elke supermarkt vinden.

IMG_0484 copy

Ik koos ervoor om de halloumi te combineren met een gebakken boerenkoolsalade, omdat ik boerenkool rauw toch net ietsje te taai vindt. Ik kreeg het idee toen ik een halloumi salade bestelde in een eettentje een paar weken geleden en vond het een geweldige combinatie. Als je de boerenkool een paar minuutjes bakt, is het gewoon veel zachter en lichter verteerbaar, maar heb je nu echt geen tijd dan kan je best de boerenkool met een beetje olijfolie masseren. Masseren? Ja! Dan worden de vezels zachter. Gek, toch? :) Boerenkool is overigens echt een van de allerbeste groenten wat betreft voedingswaarden: een kans geven dus.

Tot slot voeg ik er nog wat quinoa aan toe (ik nam een voorgekookte mix met rijst, wat gemak kan nooit kwaad), maar je kan er bijdoen wat je zelf lekker vind natuurlijk. Ik vind het wel handig om al wat voorgekookte rijst of quinoa voor de week klaar te hebben en dan hoef ik er maar wat van bij in mijn lunchbox te scheppen om het geheel af te maken.

Salade met halloumi en boerenkool

Aantal personen: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram halloumi
  • 250 gram boerenkool
  • 1 teentje look
  • 1 zakje voorgestoomde quinoa/rijst (250 gram)

Werkwijze

  1. Verwarm een brede pan op middelhoog vuur.
  2. Plet een teentje look en bak aan in een beetje olie voor 30 seconden. Voeg dan de boerenkool toe en bak voor 5 minuten, keer regelmatig. Kruidt af met peper en zout.
  3. Snij de halloumi in blokjes of reepjes.
  4. Haal de boerenkool uit de pan en voeg de halloumi toe en bak rondom bruin voor ongeveer 3/4 minuten.
  5. Voor het serveren: combineer de boerenkool met halloumi en rijst. As easy as it gets!

Smakelijk!
IMG_0482 copy2 gedachten over “Salade met halloumi en boerenkool”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *