Review: Marley Spoon

marley spoon review

 

Een tijdje terug werd ik door Marley Spoon gecontacteerd met de vraag of ik hun box eens wilde uitproberen. Ik zie het nut van zulke boxen zeker wel in, dus ik liet me graag eens verrassen met een paar van hun gerechtjes. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees mee!

Marley Spoon is dus een foodbox service zoals we Hello Fresh of Smartmat al kennen hier in België. Nu willen ook zij de Belgische markt veroveren met hun concept. Maar wat is er nu anders? Het grootste verschil lijkt me dat er per week gekozen kan worden tussen verschillende gerechtjes, en je hebt de keuze om voor 2,3 of 4 gerechtjes te kiezen. Je kan een box voor 2 personen bestellen (€40 voor 3 gerechten) of een maaltijd voor 2 volwassenen en 2 kinderen (€60 voor 3 gerechten). Ook hoef je geen vast abonnement te nemen. Je kiest de weken uit waarop jij wilt bestellen en kijkt hoeveel gerechten je nodig hebt.

marley spoon review-3

Op de foodbox en de gerechten heb ik eigenlijk niets aan te merken! De receptjes zijn niet Kokerellen-gemakkelijk (hehe) maar nog steeds goed doenbaar in 45min tot een uur. De smaak van de recepten was top en de ingrediënten waren vers. De porties waren ruim voldoende trouwens! Ik was ook telkens blij verrast door de hoeveelheid groenten per persoon. Zeker niet verkeerd. :) Elk gerecht kwam ook in een eigen zak, wat ik wel handig vind, aangezien ik bij vorige ervaringen al wel eens per ongeluk een wortel van een ander gerecht had gebruikt. En volg je een bepaald dieet, dan zijn de voedingswaarden per recept ook handig!

marley spoon review-2

Een aantal mindere dingen aan de box mag ik natuurlijk niet achterwege laten. Zo levert Marley Spoon voorlopig alleen op woensdagavond tussen 17u30 en 21u30, wat ik een erg grote tijdspanne vind om thuis te blijven. Als je woensdag weg moet, zit je dus ook met een probleem. Hierbij aansluitend moet je de gerechtjes dus naar het einde van de week toe opmaken, terwijl ik in het weekend meestal niet goed weet of ik thuis ga zijn voor het avondmaal. Tot slot, kan ik niets zeggen over de oorsprong van de ingrediënten, wat ik net leuk vond aan Smartmat dat zij lokale producten gebruikten.

IMG_7988

Ben je iemand die het vaak te druk heeft om te winkelen, maar toch vers eten wil klaarmaken ookal betaal je er wat meer voor? Hou je van specialere gerechtjes en van nieuwe dingen uitproberen? Dan is deze box zeker de moeite waard!

Meer informatie over Marley Spoon kan je hier vinden.2 gedachten over “Review: Marley Spoon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.