Review: Inspiralized

Pasta zoete aardappel-1-3

 

Hier ben ik weer met een nieuw boekreview! Deze keer eens iets voor de meer gepassioneerde hobbykok, dat mag ook wel eens. Niet? Jullie zullen het vast en zeker ook al wel eens tegenkomen zijn: pasta die vervangen wordt door courgette, de zogenaamde “courgetti” of een andere variant om wat koolhydraatarmer (en groentenrijker) te eten. Ik heb zelf ook al een tijdje een eigen toetsen om mijn eigen groentensliertjes te maken, dus toen ik dit boek in de bus zag verschijnen was ik meteen nieuwsgierig! Jullie ook?

Pasta zoete aardappel-1 Deze pasta maakte ik uit het boek: carbonara met zoete aardappel, héérlijk!

Op zich heb ik absoluut niets tegen pasta, maar het idee van een gezonder alternatief spreekt me als “healthy chef” natuurlijk wel aan. In het verleden heb ik dan ook al regelmatig een klassieke groenten/bolognaise saus gemaakt en de standaard pasta door een courgettevariant vervangen. Heerlijk lekker eigenlijk, maar niet zo heel speciaal. Ik had duidelijk niet zo veel inspiratie, want als ik dit boek nu zie zijn de mogelijkheden een stukje groter dan ik ooit had kunnen denken!

Het boek heeft opnieuw (zoals bijna alle kookboeken wel tegenwoordig) prachtige fotografie en is goed opgebouwd. Er wordt een introductie gegeven zodat je weet hoe je kan spiralizen en welke groenten/fruit je hiervoor zou kunnen gebruiken. Dus voor alle newbies out there, laat jullie zeker en vast niet afschrikken!

Pasta zoete aardappel-1-2

Maar wat vind ik het leukste aan dit boek? De variatie! Ongelofelijk wat je allemaal kan doen met groenten als basis. Ik dacht alleen aan spaghetti van courgette, maar rode biet, aardappelen, wortelen, appels, noem maar op… alles kan in gespiralized worden. Ook staan er wat recepten bij die “neprijst” gebruiken zoals ik al eens deed bij deze overheerlijke gebakken rijst. Maar het gaat zelfs verder dan dat, broodjes, toetjes, drankjes, je kan het zo gek zelf niet bedenken (ik toch niet!).

Pasta zoete aardappel-1-4

Voor iedereen die dol is op zijn groenten en fruit, maar wel eens een nieuwe manier van klaarmaken wil uitproberen, is dit boek zeker een aanrader! Je leert op creatieve en originele manieren omgaan met de groenten die je altijd maar in blokjes snijdt en zo bespaar je jezelf ook nog wat calorieën en heb je meteen een ware vitaminebom als avondeten. Een leuke cadeautip misschien om mee te geven samen met een spiraalsnijder? Zo kan je meteen aan de slag!

[bol_product_links block_id=”bol_571901e32c644_selected-products” products=”9200000052813093″ name=”inspiralized” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *