Review: Heerlijke havermout

havermoutje Havermout is hip, havermout is overal. Desondanks zijn er nog veel mensen die denken dat havermoutpap de enige manier is om dit fantastische graan in je dagelijkse eetroutine op te nemen. En ondanks dat ik een goed papje heerlijk vind, begrijp ik dat velen hier helemaal niets lekker aan vinden. Daarom vandaag opnieuw een boek boordevol havermout recepten, inclusief burgers en pizza! Wat?!

Dit boek is geschreven door een Amerikaanse blogster en dit is voornamelijk fantastisch nieuws voor alle mensen met allergieën (gluten/lactose). In Amerika zijn deze intoleranties al veel dieper ingeburgerd, en kiezen mensen steeds vaker voor lactosevrije producten en zijn er vaak ook glutenvrije alternatieven voor handen.

haver

In dit boek kan je er dan ook vanuit gaan dat alle recepten daadwerkelijk gluten- en lactosevrij zijn, én bovendien zijn alle recepten vegan. Dit wil zeggen dat er totaal geen producten gebruikt worden die afstemmen van dieren. Dus geen kaas & ook geen eieren. Ben je op zoek naar écht nieuwe ideeën om havermout in te verwerken & hou je wel van wat experimenteren? Dan is dit boek helemaal voor jou!

pizza

Het boek bestaat uit verschillende hoofdstukken en is opgedeeld per maaltijd ontbijt, lunch, dinner, desserts, maar ook drankjes, soepen en repen. Daarnaast heb je nog een apart gedeelte met verkoelende havermoutrecepten voor zomer en lente & hartverwarmende variaties voor herfst en winter.

peanutbars

 

Natuurlijk kon ik het niet laten om meteen wat receptjes uit te testen, of liever gezegd Het Lief heeft ze voor mij uitgetest! :) De recepten waren heel duidelijk uitgeschreven en de instructies waren zeer makkelijk te volgen. Jammer genoeg hadden we niet meteen alle ingrediënten in huis (zoals sommige superfoods) en waren de boodschappenlijstjes soms lang. Desondanks waren de finale producten altijd heel erg lekker.

We waren vooral dol op de havermoutkoekjes met rozijnen en pompoenpitten. Ze smaakten helemaal anders dan verwacht, niet zo zoet, maar ze waren zo fantastisch lekker en crunchy! Die ga ik zeker nog vaak maken!

koekj2

De foto’s in het boek zijn fantastisch, je krijgt spontaan zin om zelf aan de slag te gaan. Helaas waren niet alle recepten vergezeld van zo’n prachtfoto en ik moet toegeven dat dit er wel voor zorgde dat ik deze recepten minder overwoog om te maken. Maar alle andere recepten, zoals de burgers hieronder bijvoorbeeld, deden me meteen het water in de mond lopen!

hamb

Kortom, dit boek is een must voor de menig havermout liefhebber, zeker als je eens wat nieuwe recepten wil proberen met havermout. Ben je niet verlegen van iets nieuws, hou je van superfoods en/of heb je een allergie? Dan is dit boek helemaal voor jou weggelegd!

[bol_product_links block_id=”bol_5530062ac3a74_selected-products” products=”9200000036200046″ name=”Heerlijke Havermout” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Veel kookplezier!

Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, desondanks zijn alle opinies over dit product volledig die van mezelf en word ik niet betaald om hierover te schrijven.


  Volg je Kokerellen al?

Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter3 gedachten over “Review: Heerlijke havermout”

  • Leuk! Nog niet zo heel lang geleden havermout leren ‘kennen’ en sindsdien ben ik er echt dol op. Vorige week nog havermout repen gemaakt, heerlijk! Lijkt me een leuk boek, mooie foto’s ook trouwens :)

    • Your welcome! I hope google translate gave you a broad idea about my thought on the book! :) I really loved it. I feel like veganism and also gluten free and dairyfree eating is way more “normal” in America. Here it’s a rather new approach on food.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *