Review: Healthy is Funky

IMG_0469 copy
Afgelopen woensdag werd ik uitgenodigd om naar de lancering te komen van het nieuwe boek van Mich Baron, mijn fantastische Instagram vriendin, in Loving Hut (een veganistisch restaurantje in Leuven). Tijdens de interactieve avond kregen we niet alleen meer insight in het boek zelf, maar ook een heuse kookdemonstratie en de beste tips om origineel uit de hoek te komen met je muziekkeuzes tijdens een avondje gezellig tafelen.

Tot mijn blije verrassing kreeg ik ook nog dit fantastisch mooie boek mee naar huis, dus ik kon me niet bedwingen om mijn enthousiasme hierover met jullie te delen. Maar waarom vind ik het boek nu zo leuk?

IMG_0466 copy

Eerst en vooral vind ik het boek prachtig vormgegeven. Ik ben dol op Mich haar foto’s, zo heb ik haar ook “ontdekt” op Instagram en haar stijl is zo kleurrijk en vrolijk dat je gewoon spontaan zin krijgt om haar recepten zelf ook klaar te gaan maken.

Tijdens de voorstelling van het boek vertelde ze dan ook hoe ze aan het boek is begonnen en haar filosofie van gezond eten komt gewoon helemaal overeen met de mijne. Gezond eten hoeft helemaal niet speciaal zijn, maar gewoon eenvoudige trucjes kunnen je al in de goede richting sturen.

IMG_6452 copy

Ondanks dat het Healthy is Funky boek uitsluitend plantaardige recepten bevat, ziet alles er stuk voor stuk goddelijk uit! Voor diegenen die wat moeilijker vlees kunnen laten, er zijn maar liefst 4 burgerrecepten dus als je die eens uitprobeert ben je vast ook wel verzadigd! Ik mocht de burger zelf al voorproeven en wauw! Wat lekker en zo gemakkelijk om te maken.

IMG_0467 copy

Wat ik ook altijd leuk vind is dat er varianten gegeven worden op ingrediënten, omdat je niet altijd alles in huis hebt. Dit vind ik super! Het gebeurt door heel het boek en zo kan je een recept perfect afstemmen op je smaak of koelkast. Ook wordt er bijna altijd de glutenvrije of lactosevrije optie gekozen (die je dan als “niet allergeen persoon” makkelijk kan vervangen door de standaard-ingrediënten), maar zo wordt er toch aan iedereen gedacht.

IMG_0468 copy

Tot slot, vind ik het ook heerlijk dat bij elk recept een nummer staat dat er perfect bij past! Zo wordt koken pas echt een feest. Ik sta helemaal achter Mich haar visie over genieten van het leven, en als dat gezond kan dan graag! Ohja, dit wil ik jullie zeker niet onthouden: voor 1 receptje heeft Mich zich gebaseerd op mijn healthy cheesecake, dus ik sta in het boek vermeld #oneminuteoffame. Toch leuk om je naam zo te zien staan, haha! :)

[bol_product_links block_id=”bol_56eb0a70d2dd3_selected-products” products=”9200000052813061″ name=”Healthy is Funky” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Wat vinden jullie van de plantaardige keuken? Lijkt het jullie wel iets dat jullie meer willen proberen? En wat is jullie eerste indruk van het boek?5 gedachten over “Review: Healthy is Funky”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *