Review: Havermoutje

cover Hoera, nog eens een kookboekreview. Een wat voor één! Ik kocht laatst het boek van mede-foodbloggers Pascalle & Mathijs, die samen de blog Havermoutje runnen. Als jullie mij wat op sociale media volgen (voornamelijk Instagram), dan hebben jullie vast al wel begrepen dat ik helemaal zot ben op havermout. Ik zou het écht elke dag kunnen eten.

En ik was duidelijk niet alleen, want Pascalle & Mathijs hebben dit prachtig vormgegeven boek niet voor niets Havermoutje genoemd. Elk recept is dan ook gemaakt met dit waanzinnig ingrediënt. Ben je niet voor havermoutpap? Laat je dan vooral eens gaan op de talloze andere recepten die je een ware haverfanaat zullen maken.

foto1

Ik zou het boek alleen al kopen voor de foto’s die er in staan. Wat is het toch mooi vormgegeven en elke foto doet me een beetje kwijlen. Ik krijg er spontaan honger van! Daarnaast zijn de recepten helemaal niet moeilijk en ze bestaan vaak uit slechts een paar ingrediënten die je al in huis hebt.

Het leuke eraan vind ik dat ze echt out of the box hebben gedacht, en naast talloze ontbijtideetjes, kan je in het boek ook een heleboel broden, baksels en zelfs avondgerechtjes vinden. Wat ik ook een dikke plus vind aan het boek, is dat er een heel hoofdstuk gewijd wordt aan het beschrijven van de verschillende types van haver en hoe je ze moet klaar maken. Ik krijg hier zelf ook veel vragen over en alle tips zijn hier verzameld en duidelijk uitgelegd. I’m impressed!

foto2

Natuurlijk kon ik niet wachten om eens een receptje uit te testen. Maar om na te gaan of de gerechtjes écht fool-proof waren, heb ik Het Lief de keuze gegeven om eens iets uit het boek uit te proberen. Zijn oog viel onmiddellijk op, rarara, de zoetigheden en hij toverde voor mij deze twee heerlijke receptjes in een mum van tijd op tafel. Ik kan je verzekeren dat ze enorm gesmaakt werden hier. ;)

Homemade snickers (écht, je kan niet geloven hoe lekker dit is!!)

reepjes

Homemade peperkoek/ontbijtkoek (heerlijk voor onderweg of met een laagje pindakaas)

broodje

Ben je ook verkocht? Dan kan je het boek van Havermoutje in bijna alle boekenhandels op de kop tikken. Je kan hem natuurlijk ook online bestellen, lekker gemakkelijk! ;)

[bol_product_links block_id=”bol_554122f9aa69a_selected-products” products=”9200000036272434″ name=”Havermoutje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Wat denken jullie van het boek? Zijn jullie er ook zo enthousiast over? Wie zijn hier nog de havermoutfanaten? Ik ben benieuwd! :D

Deze review bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, desondanks zijn alle opinies over dit product volledig die van mezelf en word ik niet betaald om hierover te schrijven.

  Volg je Kokerellen al?

Facebook IntagramBloglovin Pinterest Twitter9 gedachten over “Review: Havermoutje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *