Review: Burger Night

IMG_6301 copy

Hamburgers, ze zijn hipper dan hip en je kan ze tegenwoordig bijna niet meer uit het straatbeeld wegdenken. Het aantal eettenten dat een degelijke, verse versie van dit oer-Amerikaans recept presenteert stijgt nog steeds. Moest je trouwens eens in Utrecht passeren (I know, daar passeer je zelden :|) ga dan zeker langs bij Meneer Smakers! Divine burgers: check! Wil je dit thuis ook kunnen maken? Lees dan zeker verder deze review!

Zoals de meesten van jullie misschien al dan niet weten deed ik samen met Het Lief een heuse roadtrip langs de oostkust van Amerika. Het zal jullie dus niet verbazen dat vooral mijn wederhelft hier menig hamburger verorbert heeft. Toen hij in een hip winkeltje in Charleston, South Carolina een kookboek zag liggen toegewijd aan America’s n°1 export product, was hij meteen verkocht. Om echter het vliegtuig niet nog meer te belasten met onze tonnen bagage beslisten we het thuis te kopen.

Nu bleek dat dit boek deze week nog maar gelanceerd werd in Europa, dus dacht ik dat het een leuk idee was om het boek te reviewen bij de launch! Ik kocht het engelse e-book dat al wel lang beschikbaar was en ging aan de slag om te proberen de lekkerste burgers voor te schotelen aan Het Lief (ik kan je dus wel zeggen dat de lat hoog lag, haha!)

burger-night-(williams-sonoma)-9781616287344_hr

Ik gaf het boek meteen zijn vuurdoop en probeerde een vegetarische “black-bean” burger uit. Ik redeneerde dat als dit lekker zou zijn, dan al de rest ook wel dik in orde zou zijn; en ik kan je zeggen dat de burger compleet voldeed aan de verwachtingen: sappig, vol van smaak en super easy om te maken. Wat een lekkere burger! En je proefde echt bijna niet dat het geen vleesburger is (daar zijn ze trouwens bij Greenway ook geweldig goed in!).

IMG_6295 copy

Toen testten we de traditionele American cheeseburger, wat eigenlijk overbodig is, want laat ons eerlijk zijn: kan dit slecht zijn? I think not! En rara, hij was geweldig.

Het boek zelf is mooi vormgegeven en de foto’s zijn van de hoogste kwaliteit! Ook dit verbaast niet echt als je weet welk budget zo een kookboek in Amerika krijgt. Daar kan de jerre alleen maar van dromen!

Om een lang verhaal kort te maken: hou je van burgers, maar ben je het “broodje/vleesje/mayonaise/lapje sla/schijfje tomaat”- principe nogal beu? Probeer dan zeker dit boek en wees verbaasd hoeveel richtingen je uitkan met dit gerecht dat doorgaans toch als allesbehalve verfijnd bekend staat. Ook staan er heel veel originele side-dishes beschreven, wat natuurlijk leuk presenteert bij de burgers.

Gezien het nog maar net gelanceerd is, en het daarenboven in het engels is, weet ik niet zeker in welke winkels ze dit allemaal verkopen. Hieronder echter kan je het voor een schappelijke prijs bestellen bij bol.com waarna ze het gewoon bij je thuis droppen!

[bol_product_links block_id=”bol_55b1225894f38_selected-products” products=”9200000021911499″ name=”Burger Night” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Wat is jouw gekste burgerverhaal? Laat het weten in de comments, en de leukste comment krijgt de link naar de e-boek versie kado!

74caa0e9b4fe8a7b6e6c2691cad1da72Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.