Regenboog sushi

Oh ja, laat de zomer maar komen! Wij zijn er klaar voor & met deze overheerlijke en kleurrijke sushi kan zo’n heerlijk avondje op het terras niet meer stuk. Nodig volk uit en laat ze allemaal lekker mee snijden (hihi, dat doe ik toch). In no time heb je deze heerlijke sushi rolls op tafel staan en kan het feest beginnen.

Ik ben dol op sushi, maar nu Het Lief vegetariër is blijkt het niet altijd even afwisselend te zijn om sushi te gaan eten. We bestelden wat vegetarische opties en tadaa: onze hele tafel lag vol met sushi met avocado. En nog wat sushi met avocado. En nog wat. Dus nee, dat kunnen we zelf beter dacht ik. Van deze regenboog variant wordt ik dan ook ontzettend blij! Prop alle toppings in één grote rol, of maak allemaal aparte. Voor grote en kleine mondjes gelijk. :)

Ik hou van de regenboogkleuren dus ik koos zo bewust mogelijk ingrediënten die mooi bij elkaar pasten, maar laat je vooral gaan met wat je nog in huis hebt of wat je zelf lekker vindt. Andere opties voor groenten zijn onder andere bok choy, spinazie, broccoli, eender welke kool, rode biet, aarbeien, papaya, … wat je maar wil.

Regenboog sushi

Aantal personen: 4-6 personen

Ingrediënten

 • 500g sushirijst
 • 2el rijstazijn
 • 2tl suiker, optioneel
 • 12 norivellen
 • 1 komkommer/avocado
 • 1 rode paprika
 • 1 mango/zoete aardappel
 • 1/4de rode kool
 • 3 wortelen

Werkwijze

 1. Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen in een grote kom.
 2. Schil en snij ondertussen alle groenten in fijne & lange reepjes. Heb je een spiraalsnijder kan je die ook gebruiken.
 3. Voeg aan de afgekoelde rijst de rijstazijn, suiker en een goede dosis zout toe. Dit is de voornaamste smaakmaker van de sushi zijn, dus wees hier niet zuinig. Schep met een houten lepel zodat de rijst niet te veel beschadigd wordt.
 4. Leg een norivel op een stukje plastiek folie of bamboematje en verdeel een laagje rijst over twee derde van het vel. De rijst plakt best hard, dus maak je vingertoppen even nat met wat koud water dan gaat dat vlotter.
 5. Verdeel over de lengte in rijtjes bovenop elkaar je toppings. Zorg dat er voldoende rijst kleeft aan het norivel om rond de groenten te wikkelen. Rol het plastiekfolie met het norivel tesamen op tot een mooie rol en druk goed aan met je handen. Kleeft het uiteinde van je norivel niet helemaal, doe er dan wat water op met je vingertoppen.
 6. Snij de sushi in 8 gelijke stukken met een scherp mes. Serveer met een goede dosis sojasaus, wasabi en gepekelde gember.

Smakelijk!2 gedachten over “Regenboog sushi”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *