Quiche met broccoli, cottage cheese & tonijn

IMG_7720 copy

Een hartig taartje kan mij in koudere tijden altijd heerlijk opwarmen. In combinatie met een fris slaatje of gewoon een warm soepje, ik vind het altijd héérlijk smaken. Desalniettemin gebeurt het vaak dat quiches stiekem worden aangevuld met room, boter en gebakken met kaas waardoor het jammer genoeg meestal niet de gezondste optie is om bijvoorbeeld in een koffiebarretje of lunchplekje te bestellen. Daarom doen we het zelf, maar dan beter! ;)

Deze quiche is niet alleen super lekker en kei gemakkelijk om te maken (op 10 minuten max heb je hem in de oven!), maar hij zit ook nog eens boordevol eiwitten. Dit zorgt er niet alleen voor dat je lekker veel energie gaat hebben, maar dat je veel langer vol zal zitten en dat je geen middagdipje zal hebben als je dit als je lunch eet. Altijd een voordeel, toch? ;)

Je kan natuurlijk volop gaan experimenteren met dit receptje, alles is aanpasbaar. Hou je toch van meer kaas? Doe gerust wat onder het ei-mengsel en extra bovenop. Ik gebruikte bijvoorbeeld ook al eens feta bovenop, was ook zeker een fantastische combinatie! Cottage cheese is je misschien minder bekend (één van de beste eiwitbronnen die er is als je het mij vraagt!), dus zeker de moeite om eens uit te proberen. Maar moest je dat nu niet meteen vinden kan je ook gerust ricotta gebruiken. Ook kan je er voor kiezen om hem veggie te maken en de tonijn weg te laten.

IMG_7704 copy

Wil je hem nog wat lichter maken? Ga dan eens voor een “crustless quiche” waarbij je de bodem helemaal weglaat (vergeet je vorm niet in te vetten ;D) of vervang de helft van de eieren door enkel de eiwitten te gebruiken! Ik maakte deze quiche al een paar keer en de vulling past precies in een gemiddelde springvorm. De taartvorm die ik voor de foto’s hier gebruik, is natuurlijk net iets mooier maar ik had wel nog een beetje vulling over. Ik gebruikte dit om er nog wat mini-taartjes van te maken maar dan weet je dit voor wanneer je zelf aan de slag gaat! :)

Quiche met broccoli, cottage cheese & tonijn

Aantal personen: 6/8 personen

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 400 gram cottage cheese
  • 1 broccoli
  • 1 blikje tonijn op olie/eigen nat
  • 8 eieren*
  • 60 gram gemalen kaas

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol de lap bladerdeeg eventueel nog wat uit met een deegrol en plaats hem in je vorm (voor gemakkelijke verwijdering laat je het bakpapier eraan).
  3. Snij de broccoli in kleine roosjes en meng met tonijn en cottage cheese in een grote kom.
  4. Kluts de eieren tesamen in een kom en doe ze bij het broccoli mengsel. Kruidt goed af met peper en zout.
  5. Doe het mengsel in de vorm en verdeel de gemalen kaas er bovenop.
  6. Bak voor ongeveer 35 minuten in de oven tot goudbruin. Je weet wanneer je quiche klaar is als het midden van je quiche helemaal vast is en niet meer wat "jiggle" heeft.

Notes

* afhankelijk van je vorm kan het zijn dat je er twee of drie extra moet gebruiken.

Smakelijk!

IMG_7711 copy


Volg je Kokerellen al?
Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter – Pinterest



2 gedachten over “Quiche met broccoli, cottage cheese & tonijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *