5 van 1 beoordeling

Pittige pasta met champignons en courgette

Zet de zomer op tafel met dit heerlijke pasta recept met courgette en champignons. Geen tomatensaus deze keer, maar een heerlijke & pure sausje. Lekker fris tijdens dit warme weer. De saus is op het eerste zicht een beetje vreemd, maar ik zweer het je: dit is ZO lekker! Wat zit er in? Bouillon, een beetje olijfolie, mosterd (jep) & citroensap. Afgewerkt met wat Parmezaanse kaas werd dit een fantastische combinatie. Ik ben overigens Ć©cht geen mosterd fan, dus ik was heel terughoudend om het te proberen. Toch is het geheel totaal niet puur-mosterd en helpt het net om de andere smaken naar boven te brengen. Je moet het proberen om te weten wat ik bedoel! :)

pasta mosterd courgette champignons vegan gezond healthy vegetarisch 7

Ik maakte deze pasta al een aantal keren en ik had geen Parmezaanse kaas gehaald (vergeten!). Ik had wel nog een pak edelgistvlokken in huis. Heb je daar al eens van gehoord? Dit zijn een soort van flakes, heel gelijkend van uiterlijk op Parmezaanse kaas die ook een kaasachtige en nootachtige smaak hebben. Bovendien zijn ze helemaal plantaardig! Eet je graag plantaardig? Dan is het zeker de moeite om deze vervanger eens uit te proberen. Ik ben benieuwd wat je van de smaak vindt.

Pittige pasta met champignons en courgette

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediƫnten

  • 320 g volkorenpasta
  • 1 courgette
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 teentjes look
  • 2 el Dijon mosterd
  • 1 bouillonblokje
  • 3 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas*
  • 1/2 de citroen

Voor het serveren:

  • een handjevol pijnboompitjes optioneel

Instructies

  • Zet een grote pot met water op het vuur samen met het bouillonblokje en breng aan de kook.
  • Kook de pasta volgens de instructies. Reserveer voor het afgieten 1 kop met pasta-bouillonwater voor de saus.
  • Was de courgette en champignons en snij beide in fijne reepjes. Pel en plet de look fijn.
  • Doe wat olie in een pan en bak de look voor 30 seconden lichtbruin. Voeg dan de courgette en champignons toe en bak beetgaar voor 3-4 minuten. Voeg het pastawater toe samen met de mosterd, het sap van de halve citroen en gemalen kaas toe. Kruid het geheel met peper en zout. Laat nog 1 minuutje inkoken.
  • Voeg de pasta toe aan de pan en schep alles goed om. Roer er de pijnboompitjes onder en serveer meteen.
*Ik koos voor de plantaardige variant: edelgistvlokken. Die hebben een heel kaas-/nootachtige smaak. Even lekker als je graag wat meer plantaardig wilt eten!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!
pasta mosterd courgette champignons vegan gezond healthy vegetarisch 8

Smakelijk!

Nog goesting?

Zoete hapjes
00:30

Ontbijtkoekjes met chocolade (vegan)

Dips
00:15

Zelf veenbessensaus maken

Lunch
00:35

Bloemkool steak met peterselie & amandel salsa

Ontbijt
00:20

Fluffy vegan pannenkoeken

Lunch
00:50

Vullende soep met lentegroenten

Koekjes
00:40

Gezonde amandelkoekjes

Hoofdgerecht
00:45

Vegetarische curry tikka massala met zoete aardappel, b...

Lunch
00:20

Quinoa salade met erwtjes en asperges