Pistolet met avocado & tonijn in de oven
Ik weet dat tonijn een beetje een omstreden ingrediënt is. Natuurlijk kies je vooral zelf of je hier nog mee kookt of niet. Ik probeer mijn inname van tonijn zo laag mogelijk te houden en als ik het koop kies ik voor de beste (eco/duurzaam) die ik kan vinden. Het is wel ontzettend hoog in gezonde eiwitten dus qua voedingswaarde is dit wel een topper. Als alternatief voor dit gerecht zou je ook kunnen werken met zalm uit blik of zelf een gerookt visje.
Pistolet met avocado & tonijn in de oven
Ingrediënten
- 2 pistoletjes
- 1 avocado
- 1 blikje tonijn
- 1 tomaat
- 100 g mozzarella
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij de pistoletjes doormidden en de tomaat in vier dikkere plakken.
- Doe het avocadovlees in een kommetje en prak fijn met een vork. Kruid met peper en zout en eventueel limoen moest je het in huis hebben.
- Laat de tonijn uitlekken en doe onder de avocado.
- Besmeer de vier pistolet helftjes met het avocadomengsel, leg op elke helft tomaat op en verdeel de mozzarella erover.
- Zet in de oven voor 5-10 minuten tot de kaas goudbruin is.
Smakelijk!