PERSONAL: WE DID IT!

Aangezien velen van jullie mijn persoonlijke verhalen wel kunnen smaken, deel ik vandaag graag nog eens een kijkje achter de schermen. Niet bij Kokerellen, maar wel in het leven dat ik daarnaast nog leid (ja ja, dat heb ik nog ;D). Gezond eten was voor mij niet altijd een gegeven, net zoals sporten ook absoluut géén deel uitmaakte van mijn persoonlijke levensstijl. Daarom ben ik best wel trots over wat ik afgelopen weekend bereikt heb.

Ik ging samen het Het Lief & Een Vriend (haha, anonimiteit nihil na zo’n foto natuurlijk but hey) een paar dagen tijdens het verlengd weekend om te chillen, maar voornamelijk om de Mont Ventoux te beklimmen. Voor de mensen die niet veel van fietsen kennen een korte schets: De Mont Ventoux is een berg in Zuid-Frankrijk, Provence. Het ware wielrennersparadijs zeg maar want je kan de berg langs drie kanten beklimmen, een dikke 21 kilometer aan een rauk.

Laat me jullie vertellen, als je mij een 5 tal jaar geleden had gezegd dat ik dit ooit zou doen, had ik je vierkant uitgelachen. Ik was in mijn tienerjaren anti-sportief. Altijd laatst bij LO (lichamelijke opvoeding) & dansen op de dansvloer was mijn solo-cardio activiteit. Pas toen ik Het Lief leerde kennen startte ik met ‘start to run’. Een hel. Wekenlang zei elk bot in mijn lijf dat ik moest stoppen. Waarom liep ik? Waarom zo afzien? En dat na 2 minuten aan één stuk lopen. Yep, true story.

Toch heb ik op één of andere manier doorgezet & de smaak van sporten helemaal te pakken gekregen door af te wisselen en verschillende sporten te proberen. Zo ontdekte ik uiteindelijk spinnen (fietsen op muziek) en ik was verkocht! Aangezien ik dit nu al een paar jaar doe, kon er dan wel eens een uitdaging af. Zo gezegd zo gedaan en afgelopen weekend was het dan zo ver. Ik ben boven geraakt! Ik was zéker niet de snelste, noch de traagste, maar damn.. Dat gevoel als je bovenkomt (buiten: ik ga door mijn benen zakken) was fénoménaal!

Anyway, de boodschap die ik hieruit wil meegeven is: je bent niet onveranderbaar & kan jezelf verbeteren zoveel je wil. I love it! Ik ben het meest trots op de dingen die ik bereik waarvan ik vroeger altijd dacht dat ik ze nooit ging kunnen & niet de dingen die meer ‘vanzelfsprekend’ zijn. Het belangrijkste is: have fun & zet door, want verandering gebeurt natuurlijk niet in één nacht.

Zijn er dingen die ver buiten jou comfort zone liggen en die jij zou willen bereiken? Ik ben alvast op zoek naar een volgende doel, een nieuwe uitdaging!

PS: Ik nam ook nog een paar random videoclips op tijdens de vakantie. Als ik er een beetje verhaal in krijg komt deze later vandaag of dit weekend online en voeg ik hem toe aan deze post.7 gedachten over “PERSONAL: WE DID IT!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.