Pasta met giga gehaktballen & pestoroomsaus

Deze week zou het de koudste week van deze winter worden. Hadden jullie ook al meer zin in de zomer? Ik wel helaas! Gelukkig is er heerlijk comfort food om ons van binnenuit op te warmen, zoals deze pasta met giga gehaktballen en pestoroomsaus.

Pasta met tomatensaus is zo klassiek, dat ik eens iets anders wou proberen. En toen ik een recept voorbij zag komen met zure room, wou ik dit ook eens uit proberen in één van mijn recepten. Door kipgehakt te gebruiken, twee courgettes aan de saus toe te voegen en maar een bescheiden hoeveelheid pesto te gebruiken, maak je deze pasta dan ook meteen een pak gezonder. Zo kan je zonder schuldgevoel genieten! :)

Pasta met gehaktballen & pestoroomsaus

Aantal personen: 4 personen (6 als lunch)

Ingrediënten

  • 300g pasta
  • 2el pesto
  • 125g zure room, light
  • 2 courgettes
  • 500g kipgehakt natuur*
  • 50g paneermeel
  • 1 ei

Werkwijze

  1. Meng het gehakt met het paneermeel en het ei in een kom. Is het gehakt nog heel erg nat, voeg dan nog wat extra paneermeel toe. Kruid goed af met peper en zout.
  2. Rol balletjes zo groot of klein je wil. Maak je handen wat nat, dan gaat dat gemakkelijker.
  3. Zet een pan op middelhoog vuur en bak de balletjes rondom rond gaar in ongeveer 6-8 minuten.
  4. Zet ondertussen ook water op en kook de pasta volgens de instructies.
  5. Snij de courgettes in kleine blokjes en voeg ze toe aan de balletjes. Bak voor ongeveer 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn.
  6. Voeg de pesto toe, samen met de zure room en een paar schepjes van het pastawater. Samen roer je ze tot een saus. Kruid het geheel met peper en zout.
  7. Voeg de pasta na het afgieten toe aan de saus en schep alles onder elkaar.

Notes

*Als je al bereid gehad hebt, dan heb je het ei en paneermeel niet meer nodig en kan je gewoon balletjes van het gehakt rollen.

Smakelijk!



7 gedachten over “Pasta met giga gehaktballen & pestoroomsaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *