Pasta met geroosterde tomaten
Deze pasta kan je amper een recept noemen, zo eenvoudig is het om te maken. Maar toch, wat een smaakbommetje! Deze pasta smaakt heerlijk fris en licht op een zwoele zomeravond. Perfect voor dagen zoals deze dus. :) Je hebt er maar 4 (!) ingrediënten nodig, er komt geen mes bij te pas & na 30 minuten kan je aan tafel.
Ik gebruikte voor dit recept tomaten nog aan de steel, aangezien zij extra veel smaak hebben. Je kan ook kerstomaatjes nemen, of zelf romatomaten in stukken gesneden. Ik nam kleine romatomaatjes, die hoefde ik dan ook niet te snijden. Buiten wat peper, zout & olijfolie doen we niets met de tomaatjes. Ze gaan gewoon zo de oven in voor 20 minuten samen met wat teentjes look en het resultaat is een heerlijke saus.
Deze pasta is heerlijk op zichzelf of met een stukje vlees, misschien wel gebarbecued! Ook de volgende dag smaakt hij perfect. Ken je dat? Pasta’s die de dag erna gewoon nog lekkerder zijn? I love it. :) Weinig werk en twee dagen eetplezier.
Ingrediënten
- 800g trostomaatjes
- 320g pasta
- 4 teentjes look
- een handjevol basilicumblaadjes
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en breng water in een ruime pot aan de kook.
- Doe de tomaatjes in een ovenschaal en giet er een scheutje olie over en kruid met peper en zout (dit mag royaal).
- Laat de teentjes look heel en met het vel er nog rond. Verdeel ze over de tomaatjes.
- Zet de ovenschaal in de oven voor 20 minuten.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar.
- Haal de tomaten uit de oven en haal de knoflook er uit. Verwijder het vel en plet met een vork of snij in kleine stukjes. Plet ook een paar van de tomaten voor extra "saus". Voeg een paar eetlepels pastawater toe om de saus goed te laten binden.
- Giet de pasta af en voeg de saus toe. Kruid eventueel nog wat af en serveer met fijngesneden basilicum.
Smakelijk!