Pasta met asperges en een heerlijke carbonara saus. Een klassieker in een lentejasje. I like! Deze pasta carbonara met asperges en erwtjes is precies het gerecht dat je op tafel wil zetten na een drukke werkdag. 15-20 minuten werk (inclusief prep time), bomvol heerlijke lentesmaken & natuurlijk een recept dat de hele familie kan smaken. Anna proefde alvast voor en keurde het goed!
Pasta carbonara, een van de makkelijkste pasta’s
De lekkerste pasta carbonara eet je waarschijnlijk in Italië, maar daar zal de lokale wijn, atmosfeer en warme temperatuur ook vast voor iets tussen zitten. Thuis kan je hem gelukkig ook prima maken, liefst in zijn klassieke vorm – zonder room. Eitjes en Parmezaanse kaas zorgen voor de basis, goede afkruiding en de heerlijke groentes doet de rest! Een heerlijke combinatie met de pasta en asperges.
Pasta carbonara met asperges: veggie, vlees of vis
Wil je er graag wat vlees bij je pasta met asperges? Dan stel ik voor dat je wat gedroogde ham krokant bakt in de pan of in de oven (zoals ik dat hier deed) en die erover kruimelt. Heerlijk fijn, zoutig en de smaak past er enorm goed bij. Dit is trouwens een veel minder vette variant dan de klassieke spekblokjes met evenveel smaak! Serveer de pasta met een fris rucola slaatje om je dagelijkse hoeveelheid groentes helemaal binnen te krijgen. Wil je liever vis serveren? Ga dan voor een stukje zalmfilet. Zo heerlijk, ik maak hem liefst klaar in de oven zodat de zalm sappig blijft.
Ingrediënten
- 360 g pasta
- 3 teentjes look
- 500 g asperges
- 200 g erwtjes diepgevrozen
- 3 eieren
- 100 g Parmezaanse kaas
Werk af met eventueel wat verse perselie, wat citroensap, …
Instructies
- Zet een grote pot met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies.
- Snij ondertussen de asperges in hapklare stukjes, nadat je de taaie onderkant hebt verwijderd.
- Pel de teentjes look en snij ze fijn of maal ze met de lookpers.
- Zet een pan op het vuur en bak de look in wat olie voor 30 seconden. Voeg dan de erwtjes en asperges toe. Laat de groentjes stoven voor 5-6 minuten tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper en zout.
- Klop de eieren los met een garde en voeg het grootste deel van de gemalen Parmezaanse kaas toe. Kruid met peper en eventueel wat zout.
- Hou een kommetje pastawater apart en giet de pasta af. Doe de pasta terug in de pot en giet er het eiermengsel onder en meng meteen. Door de hitte van de pasta creëren de eieren een saus. Voeg dan ook de groentes toe en meng goed.
- Serveer meteen met eventueel wat verse peterselie, citroen en een fris slaatje.
Geniet van deze lente pasta carbonara met erwtjes en asperges!
Nieuwsgierig naar meer heerlijke recepten? Verken ons uitgebreide assortiment aan eenpansrecepten op Kokerellen.be voor meer culinaire inspiratie. Vergeet ook niet om ons te volgen op Instagram (@kokerellen) voor dagelijkse updates, achter de schermen en meer smakelijke creaties.
Smakelijk! X Ellen
Een heel eenvoudig, maar heerlijk gerecht. Echt in 20 minuten op tafel. Ik heb er zelf gebakken spekjes aan toegevoegd, gaf ook iets krokants. Man en kind geven aan dat dit vaker op het menu mag staan!