4.86 van 47 beoordelingen

Pannenkoeken met Griekse yoghurt

Pannenkoeken met Griekse yoghurt. Sinds kort probeer ik heel bewust meer van de kleine dingen te genieten. Een mooie bloem die uitkomt, een uurtje wakker worden voor de kinderen (de beste me-time!) of rustig de tijd nemen in het weekend om samen te ontbijten. Dat kan natuurlijk met van alles zijn, maar als ik extra mijn best wil doen, maak ik pannenkoeken! Want zeg nu zelf, wie is er niet dol op pannenkoeken? Tegenwoordig komen deze pannenkoeken met Griekse yoghurt regelmatig op tafel, dus ik wil het recept graag met jullie delen.

Favoriete toppings voor pannenkoeken met Griekse yoghurt

Welke toppings verkies jij? Ik hou het graag simpel: wat extra yoghurt, blauwe bessen en een scheutje ahornsiroop. Mijn wederhelft eet zijn fruit liefst naast zijn pannenkoek, maar wel met een klontje boter dat bovenop langzaam wegsmelt. De kids houden het simpel: bruine suiker of ‘stroop’ is altijd een succes. Deze pannenkoeken met Griekse yoghurt zijn de perfecte basis voor elke topping. Je zou ze zelfs hartig kunnen maken met wat gemalen kaas, avocado of een eitje. Keuze genoeg dus! ;)

pannenkoeken met Griekse yoghurt

Extra luchtige pannenkoeken

Geef mij maar een fluffy pannenkoek. Ik hou ervan als afwisseling op de klassieke pannenkoek of mijn havermoutpannenkoeken. Die luchtigheid kan je op verschillende manieren bekomen. Door zelfrijzend bakmeel te gebruiken of bijvoorbeeld je eiwitten op te kloppen. Dat laatste vind ik zelf een beetje te veel werk om met je slaapkop al een kleine workout te gaan doen. Maar door de yoghurt en een mini snuifje extra bakpoeder aan het deeg toe te voegen, krijg je deze pannenkoeken met Griekse yoghurt ook héérlijk luchtig.

Tips voor de perfecte pannenkoeken met Griekse yoghurt

Wil je dat je pannenkoeken keer op keer perfect lukken en smaken als zachte luchtige wolkjes? Hier zijn een paar handige tips:

  1. Laat het beslag even rusten – Dit zorgt ervoor dat de ingrediënten zich goed mengen en de structuur nog beter wordt.
  2. Mix je beslag niet te lang – Klop het beslag niet te lang met je garde, en een paar kleine klontertjes maken niet uit.
  3. Niet te veel beslag ineens – Een dunne laag zorgt ervoor dat de pannenkoek lekker luchtig blijft en niet te zwaar wordt. Ik gebruik meestal ongeveer 2 eetlepels.
  4. Bak op middelhoog vuur – Te hoog vuur zorgt voor snelle bruining zonder dat de binnenkant goed gaar is.
  5. Experimenteer met smaakmakers – Voeg bijvoorbeeld een snufje kaneel, vanille-extract of citroenrasp toe voor net dat beetje extra smaak.

Veelgestelde vragen

Kan ik deze pannenkoeken met Griekse yoghurt ook glutenvrij maken?

Ja! Je kunt het zelfrijzend bakmeel vervangen door een glutenvrije bakmix. Die vind ik het allerbeste werken, samen met een halve theelepel extra bakpoeder.

Kan ik gewone yoghurt gebruiken in plaats van Griekse yoghurt?

Dat kan zeker, maar de textuur wordt iets minder stevig en romig. Als je gewone yoghurt gebruikt, kun je het beslag iets dikker maken door minder melk toe te voegen.

Kan ik het beslag een dag van tevoren maken?

Ja, maar bewaar het in de koelkast en roer het even goed door voordat je begint met bakken. Houd er wel rekening mee dat het bakpoeder iets van zijn werking kan verliezen als het te lang staat.

Kan ik de pannenkoeken invriezen?

Absoluut! Laat ze volledig afkoelen en bewaar ze met bakpapier ertussen in een afgesloten zak in de vriezer. Even opwarmen in de pan, oven of microgolf en ze smaken weer heerlijk!

Pannenkoeken met Griekse Yoghurt

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.86 van 47 beoordelingen
6 personen

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzende (volkoren)bloem*
  • 250 gram Griekse Yoghurt
  • 2 eieren
  • 200 ml melk

Optionele toevoegingen

  • 1 theelepel vanille extract
  • Een snuifje kaneel
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1/2 de theelepel bakpoeder**

Instructies voor pannenkoeken met Griekse yoghurt

  • Werkwijze:
  • Meng de yoghurt met de eieren in een kom tot een egale massa. Voeg de melk toe en meng goed.
  • Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng voorzichtig tot een egaal deel. (wil je extra toevoegingen, dan kan je dat nu toevoegen)
  • Verwarm een pannenkoekenpan op laag vuur. Spray met wat bakspray of wat boter.
  • Bak de pannenkoekjes, ongeveer 2 eetlepels deeg per keer, voor 3 minuten aan de ene kant en nog een minuutje aan de andere kant.
  • Serveer met je favoriete toppings.
*Ik gebruik vaak half volkoren tarwemeel, half gewoon tarwemeel. Je zou ook een deel kunnen vervangen door havermoutmeel. **Voor nog wat extra lift in je pannenkoeken.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! x Ellen

Nog op zoek naar andere pannenkoek-recepten? Probeer deze heerlijke haverpannenkoeken, fluffy American pancakes, of deze luchtige wortelpannenkoeken.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

pannenkoeken met Griekse yoghurt

Nog goesting?

ontbijtkoekjes
Zoete ontbijt
00:35

Ontbijtkoekjes

boekweitpannenkoeken
Zoete ontbijt
00:15

Boekweitpannenkoeken met blauwe bessen

pannenkoeken plank lowres 1
Planken
00:15

Ontbijt pannenkoeken plank

Bananenbrood met chocolade en pecannoten
Zoete ontbijt
00:45

Bananenbrood met chocolade en pecannoten

havermout pannenkoeken
Ontbijt
00:20

havermoutpannenkoeken

ontbijttaartje
Zoete ontbijt
00:25

Ontbijttaartjes met kersen

american pancakes
Zoete ontbijt
00:15

American pancakes

havermoutrepen met appel
Hapjes
00:50

Appel havermoutrepen