Nieuwjaarscocktail

thee-cava-cocktail-nye-2

De ideale manier om een feestje goed in te zetten moet toch wel “tsjingen” zijn met een feestelijke cocktail. Liefst eentje met cava die niet te zwaar op de maag ligt (heb ik vaak last van met cocktails gebaseerd op appelsiensap) maar die toch wel een lekkere kick geeft! Deze nieuwjaarscocktail heeft het dan ook allemaal. Een licht roze kleur, een heerlijke smaak en een lekkere zing. Hier zal je feestje met een knal worden afgetrapt.

Eerder dit jaar volgde ik een theeworkshop door Whittard waarbij ik de kneepjes van het theemaken leerde van echte pro’s. Wat heeft dit nu met de nieuwjaarscocktail te maken zou je denken? Wel, ik dronk er een heerlijke apéritiefcocktail op basis van thee. Die vond ik dan ook zo lekker dat ik er een eigen variant op maakte die ik vandaag graag met jullie deel.

thee-cava-cocktail-nye-3

Kies voor de eenvoudige versie met cava en thee (super gemakkelijk!). Wil je graag een extra kick? Voeg dan nog wat gin toe aan je theemengsel. Gegarandeerd een laaiend succes! Ik koos voor een neutrale bosvruchten fruitthee omdat die al zoet is van zichzelf, maar kies voor een smaakje dat jij lekker vindt! Ik zou het wel in de fruitthee sectie houden. Maak je cocktail af met wat diepvriesfruit. Dit houdt je drankje lekker fris, maar maakt het niet waterig.

Nieuwjaarscocktail

Aantal personen: 6 personen

Ingrediënten

  • 3 zakjes fruitthee (of drie eetlepels losse fruitthee)
  • 1 fles cava
  • 500ml koud water
  • 75g suiker/honing
  • Gin, optioneel

Werkwijze

  1. Doe de thee in het water en laat minstens vierentwintig uur trekken in de koelkast. Zo krijg je een erg sterk concentraat dat niet bitter smaakt.
  2. Doe het concentraat samen met de suiker in een pannetje en kook voor ongeveer 5 minuten tot de suiker helemaal opgelost is. Laat afkoelen in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.
  3. Zodra je klaar bent om je feest te starten, haal het theemengsel uit de koelkast en voeg eventueel een shotglaasje (of twee) gin toe. Meng en verdeel over je glazen. Vul de rest aan met cava.

Schol!

thee-cava-cocktail-nye6 gedachten over “Nieuwjaarscocktail”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *