Nog geen beoordelingen

Nazomerse bessen/applecrumble

Zomerfruit is tha best! Maar weet je wat ook een awesome smakencombinatie is? De combinatie van zomer- en herfstfruit. Vandaag laat ik jullie zien hoe je een heerlijke appel- en bessencrumble maakt, the healthy way!

De dagen zijn nog lekker warm, maar de avonden koelen sneller af! Daarom introduceer ik graag de warme dessertjes die je van binnen uit zullen verwarmen. Heb je nog fruit liggen dat een beetje tƩ is, een beetje bruin of al wat slapjes? Dan is dit de perfecte manier om ze op te maken. Heb je niet veel vers fruit in huis? Gebruik dan net zoals ik diepvriesfruit, kan nƩt zo goed.

bessen en appel crumble-4

Ik kies voor een gezondere versie van de klassieke crumble met heel wat boter en suiker. We vervangen (en reduceren) beide ingrediƫnten door gezondere varianten, namelijk kokosolie & honing of ahornsiroop. Natuurlijk kan je ook gewoon de klassiekers gebruiken, het wordt al een stuk gezonder door er minder aan toe te voegen. Dit gerechtje smaakt zo heerlijk decadent (zeker met een bolletje ijs :D) maar je hoeft je er vast en zeker niet schuldig over te voelen. Ik zou nog een tweede portie nemen!

Nazomerse bessen/applecrumble

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediƫnten

Voor de vulling:

  • 4 appels
  • 250 g rood fruit diepvries
  • 1 el maĆÆzena

Voor de topping:

  • 100 g havermoutvlokken
  • 100 g bloem of amandelmeel
  • 30 g kokosolie gesmolten
  • 50 g honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
  • Schil de appels en snij ze in blokjes van ongeveer 1cm.
  • Meng de bessen met de appelstukjes en maĆÆzena. Hou je van zoet? Doe dan nog een eetlepel van je favoriete zoetstof bij het mengsel.
  • Voor de topping: meng alle ingrediĆ«nten met een lepel (handen gaat eigenlijk beter) tot er klontertjes ontstaan.
  • Verdeel het fruitmengsel over je ovenschaal (of schaaltjes) en verdeel met je handen de topping gelijkmatig over het fruit.
  • Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten (voor individuele porties) of 25-30 minuten bij een grote ovenschaal tot de topping goudbruin ziet.
  • Laat even afkoelen. Lekker warm of koud!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

bessen en appel crumble-6

Nog goesting?

kerst menu speculaas mousse 2
No-bake
00:15

speculaas mousse

Koekjes
00:20

M&M koekjes

Cake & taart
00:50

Chocoladetaart met 4 ingrediƫnten (glutenvrij)

Cake & taart
01:00

Makkelijke Frangipanetaart met frambozen

No-bake
00:45

Aardbeien mousse taart

Cake & taart
01:15

(The most awesome) Vanillecake

Dessert
00:20

Tiramisu zonder suiker

Koekjes
00:35

Blondies met amandel en frambozen (suikervrij)