Mijn top 5 producten voor drukke dagen

Als je me de afgelopen weken hebt gevolgd, dan is het je vast niet ontgaan dat ik ontzettend veel opdrachten had. Super leuk voor Kokerellen uiteraard, iets minder voor mijn eetpatroon. Maaltijden overslaan, een koek in plaats van een verantwoord tussendoortje, ik weet allemaal dat het niet goed is, maar soms is er gewoon niets anders voor handen. Ik heb het ook hoor! Daarom heb ik meestal een aantal producten in huis die mij toch een snelle maaltijd kunnen bezorgen, die ook nog eens de nodige voedingswaarde kan leveren. Kijken jullie mee?

1. Wokgroenten/voorverpakte groenten

Jep, ik heb ze bijna altijd in huis. Uit de diepvriezer of als het écht snel moet gaan uit de koelkast. Geen snijwerk (hoera voor minder afwas!) en je hebt je voorraad groenten meteen binnen. Verse groenten zullen vaker nog net iets meer vitaminen bevatten (en minder bewaarmiddelen), maar deze zakjesgroenten zijn nog altijd pakken beter dan de drie veggies die er op een diepvriespizza liggen.

2. Microgolf rijst

Na lange dagen heb ik extra trek in caaaarbs. Op zich niet slecht, want ze maken deel uit van het dagelijkse eetpatroon, maar wil je naar de meer voedzame varianten gaan dan ben je al vaak 30 minuten bruine rijst aan het koken, zoete aardappel aan het roosteren of volkoren pasta aan het koken. Tegenwoordig heb ik dan ook altijd snelkookzakjes rijst in huis. Mijn favoriet? Tilda rijst (dit/heel deze post is niet gesponsord btw, ik vind het gewoon de max)! Super smaakvol, ze hebben een bruine rijst variant & zelfs eentje met quinoa met weinig extra toevoegingen. 1 minuut in de microgolf en je kan aan tafel.

3. Hummus

Oh jaa, ik ben een hummus-addict. Trek mijn ijskast open eender welke dag van de week en je zal altijd hummus terugvinden. Soms maak ik hem zelf, maar even vaak (oké, vaker) koop ik hem tijdens de wekelijkse trip naar de supermarkt. Ik ben geen mayo-fan (nooit echt geweest trouwens), maar hummus is mijn holy grail als het aankomt op de sausjes, dips & broodbelegjes. Ik kies hier altijd voor een suikervrije variant met wat extra kruiden (momenteel helemaal verslaafd aan de Sabra Hummus met look, yum!)

4. Bonen, maïs of tomaten uit blik

Vroeger zou ik er niet zo snel aan denken om een maaltijd alleen maar bestaande uit blikgroenten te maken, maar eigenlijk is dat gewoonweg dit oké. Oké omdat het echt niet ongezonder is dan ze van vers bereiden (kies de juiste producten zonder veel toevoegingen en spoel goed af voor gebruik). Oké omdat het niet veel meer is dan een blik open doen, afspoelen en in een pot gooien. Oké omdat je je mes & snijplank mooi in de kast kan laten liggen. Oké omdat ze al gaar zijn en gewoonweg super veel smaak hebben. Top top top!

5. De “gezondere” snackrepen

Met snackrepen als tussendoortjes moet je écht heel erg oppassen. De ingrediëntenlijst kan al snel eindeloos worden met 10 verschillende benamingen die eigenlijk gewoon suiker willen zeggen. Ga daarom op zoek naar repen met maar max 5/6 ingrediënten die je ook allemaal kent en kan uitspreken. De Naked bars zijn daar een heel goed voorbeeld van. Ze bestaan vaak enkel uit dadels, noten & soms een smaaktoevoeging. Best clean dus eigenlijk en dit kan je zonder schuldgevoel tussen je tanden steken.

6. (a.k.a. bonus) Bouillonblokjes

Oké, eerlijk? Dit is geen product specifiek voor drukke dagen, dit is een product voor mensen met weinig geduld a.k.a. mezelf. Er zijn maar weinig dagen waarop ik het geduld heb om mijn stoofpotjes drie uur te laten sudderen zodat de smaken helemaal ontwikkelen, dus bijna altijd kies ik voor een snelle weg naar smaak: het bouillonblokje. Probeer indien mogelijk blokjes zonder suiker te nemen (waarom heb je dat nou nodig in een bouillonblokje?) en doe er eentje bij je stoofpotje, pastasaus, rijst of soep. Super gemakkelijk & snel!

Wat is iets dat jij altijd voor handen hebt na een drukke dag? Zonder welke producten zou jij meteen naar de frituur rijden als je geen zin had om te koken? Laat het weten in de comments!4 gedachten over “Mijn top 5 producten voor drukke dagen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.