Meest bekeken recepten van 2016

picmonkey-image

Nu het jaar bijna ten einde is (morgen is het al weer kerstavond!), leek het me gepast om terug te blikken naar het afgelopen jaar. Wat. Een. Jaar! Poeh. In het afgelopen jaar deed ik niet alleen een maand suikervrij, maar ging ik ook naar Japan, koos ik voor een carrièreswitch en gaf ik mijn eerste workshop. En niet te vergeten dat Kokerellen nu gewoon écht mijn job is.

Het afgelopen jaar zijn er bijna 110 000 lezers op mijn blog geweest en dat vind ik gewoonweg WAANZIN! Ik schreef altijd voor mezelf, maar het doet me zoveel deugd om te zien dat jullie massaal mijn recepten ook leuk vinden en regelmatig thuis klaarmaken. Tijd dus om eens een blikje te werpen naar de absolute toppers van 2016.

  1. Plattekaastaart met speculaasbodem

op-oostendse-wijze-vegan-dinner

Op nummer één voor twee jaar op rij is één van de oudste recepten (ik geloof zelfs het derde of vierde recept) dat ik ooit online zette. Een verdiende winnaar me dunkt, al moet ik dringend de foto’s eens updaten! Haha :D

2. Rabarbercake

img_6035-copy-copy

Aah, rabarberlovers united! Ik ben zelf ook helemaal dol op rabarber dus ik ben blij dat zoveel van jullie net zo genoten hebben van deze cake als ik (en Het Lief. en de rest van de famillie. en de vrienden, haha).

3. Thaise curry met noedels en kip

op-oostendse-wijze-vegan-dinner-2

Nog een oldie die steeds maar vanuit het stof gehaald wordt. Maar dat vind ik net leuk! Ik maak deze curry zelf minstens 1 keer per maand en hij smaakt me altijd even goed.

4. Havermout wafels

img_0008-copy

Aha! Een ontbijtreceptje dat het niet alleen op de blog maar op Instagram ook altijd uitstekend doet. Deze wafels zijn de perfecte variant op de klassieke ongezonde wafels, maar je bent gewoon havermout, yoghurt en een paar andere gezonde toevoegingen aan het eten. Een topper!

5. Gezonde kwarktaart met 4 ingrediënten

cheeks

Nog een ontbijtreceptje dat ik in de zomer dag in dag uit kan eten. Deze heerlijke en super gemakkelijke kwarktaart staat binnen 10 minuten in de koelkast en dan is het enige wat je nodig hebt geduld tot hij stijf genoeg is. :p Ik beken: soms eet ik wel 1/4de in één keer maar dat maakt helemaal niet uit! Zo gezond is ie.

6. Tagliatelle met curry & appels

pasta-zoete-aardappel-1-1

Leuk om te zien dat een atypisch pasta gerechtje het zo hoog schopt in de lijst. Deze currysaus maak je zelf en smaakt 100x keer beter dan alles uit een pakje. Kleine stukjes appel zorgen voor een perfecte balans tussen zout en zoet.

7. Nacho’s in de oven

op-oostendse-wijze-vegan-dinner-3

De grootste party hit van al mijn hapjes recepten. Steek een grote schotel nacho’s met tomatensalsa en een berg gemalen kaas in de oven en binnen de 5 minuten kan je al je gasten verwennen met een heerlijke nachoschotel.

8. Pasta boursin met zalm

img_6068

Een klassieker al zolang ik me kan herinneren. Toen ik nog op kot zat maakte ik dit wekelijks! Zo snel klaar en allemaal samen in 1 pot. I love it!

9. 5-ingredient bananenbrood

bananen

Deze glutenvrije variant van het Amerikaanse bananenbrood voelt meer aan als een dessertje dan als ontbijt. Maar dankzij alle goede ingrediënten die er in zitten hoef je je absoluut niet schuldig te voelen. Deze moet je uitproberen.

10. Ovenschotel met zalm, prei & wortelen

img_8196-copy

Een heerlijke ovenschotel met krieltjes, zalm, prei en worteltjes in een romige kruidensaus en een heerlijk krokant kaaskorstje bovenop. Het ultieme comfort food op een koude dag en je kan er een leger mee voeden. :)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.