Life of a foodblogger #5

Nu mei (a.k.a. de spannendste maand van mijn leven) nadert, leek het me tijd om jullie nog snel even een persoonlijke update te geven. Kokerellen achter de schermen zoals ze het wel eens noemen. Een aantal weetjes om mee in huis te vallen: het is nog 2 dagen tot we de sleutel van ons nieuwe huisje krijgen, nog 3 weken tot mijn eerste kookboek helemaal klaar moet zijn om in druk te gaan en nog 4 weken voor onze eerste kleine spruit geboren wordt. Maar op zich gaat alles goed hoor, haha! :D Waar ben ik de laatste maanden dan precies mee bezig geweest? Ja, voornamelijk dat! Daarom hieronder wat meer sneak peeks van een paar toffe events & dingen die de voorbije maanden op mijn pad kwamen.

Het boek: de recepten maken & fotograferen

De grootste uitdaging bij dit boek? In een snel tempo 60 recepten afwerken, perfectionaliseren en fotograferen. Gelukkig stond ik hierbij niet alleen. Ik kon beroep doen op prachtvrouw en -fotografe Irmy, waardoor we in slechts 5 shootdagen (maar wat waren ze vermoeiend!) alle recepten en portretten konden fotograferen. Gelukkig was Mr. Kokerellen altijd bereid om met pakken melk en styling materiaal te sleuren (dat mag ik natuurlijk helemaal niet zelf doen) en kon ik letterlijk en figuurlijk op de “handen” van een heleboel vrienden rekenen. Kijk zeker in het boek om te begrijpen waar dit over gaat. :)

Momenteel zijn dus alle recepten en teksten ingeleverd en zijn de designers druk bezig met de vormgeving. Daarom kan ik helaas nog geen preview van de cover laten zien. Wel zien jullie hier een aantal foto’s van de lekkernijen die in het boek zullen verschijnen, alsook wat ‘achter de schermen’ footage die we met onze smartphones maakten. Dankzij Carrefour kon ik op de verste ingrediënten rekenen voor mijn recepten & al het prachtige styling materiaal mocht ik uitlenen bij Dille & Kamille.

De verhuis en de baby

Hier kan ik wat korter over zijn. Helaas niet veel nieuws te melden sinds mijn laatste blogpost. We krijgen onze sleutel volgende week en zullen dan snel moeten verhuizen zodat ze we zeker in ons nieuwe stekje zitten wanneer onze kleine pruts besluit op te duiken. De laatste weken van de zwangerschap zijn best pittig (waarom blijf ik dit onderschatten?!), dus ik probeer het rustig aan te doen. Niet altijd evident als je een eigen zaak hebt + de slechtste nee-zegger bent aller tijden. Iemand tips? :)

Onze kleine meid doet het wel ontzettend goed (ze heeft net zulke lange benen als de mama, en dikke wangetjes), en ik kan niet wachten om eindelijk haar wiegje en commode te kunnen opstellen en inladen in ons nieuwe huis. Een babykamer gaan we niet meteen klaarmaken (daar is nog te veel geklop- en boorwerk voor nodig), maar ze zal waarschijnlijk de eerste maanden toch heerlijk bij op onze kamer vertoeven. Volg me zeker op Instagram (stories) om alle nieuwe updates over het huis en le bébé van dichtbij mee te maken.

Rice around the world – Tilda workshop

Pré-zwangerschap ging ik heel veel naar food events. Het is altijd super leuk om nieuwe producten te ontdekken, gelijkgezinde mensen te ontmoeten en om iets bij te leren! Helaas lukte het me niet de laatste maanden bijna niet om naast het voltijds werken, me ’s avonds nog op te peppen om op stap te gaan. Wel nam ik nog deel aan een heerlijk gezellige avond & kookworkshop bij Louise De Brabandere (fan girl moment!) rond Tilda rijst. Ik schreef al eerder over de kant-en-klaar rijstzakjes van Tilda, omdat ik ze ook gewoon standaard in huis heb. Zo gemakkelijk ’s avonds wanneer je nog een restje groentensaus van een vorige maaltijd hebt. 1 minuutje in de oven en je kan aan tafel. Louise leerde ons een heel aantal nieuwe recepten (allemaal zo lekker btw!) met alle Tilda smaken & we moesten natuurlijk ook zelf aan de slag. Altijd ambiance zo 15 bloggers op een hoopje. Er wordt wat af gelachen, dat kan ik je verzekeren! :)

Brabantia kookworkshop – nieuwe Bo Pedaalemmer

Tot slot pikte ik ook nog een Brabantia kookworkshop mee met Sofie Dumont, waar ze ook hun nieuwe Bo Pedaalemmer voorstelden. Wauw, wat een tof ding is dit! Niet alleen prachtig design voor in een open keuken (over twee weken heb ik er eentje!), maar ook nog eens enorm gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk. Je kan namelijk zelf de indeling kiezen om zo het sorteren te vergemakkelijken. Alle beetjes helpen, toch? :) Bovendien is Brabantia ook sterk bezig met duurzaamheid en het gebruik van gerecycleerde materialen in de vervaardiging van hun producten. Dat kan ik alleen maar aanmoedigen! Het event was super gezellig – er liepen dan ook zeker 15 kleine ukjes rond – en vooral prachtig aangekleed. Wie houdt er nu niet van een muur vol ballonnen. ;)

Zo. Dit was – waarschijnlijk – ook meteen de laatste update voor de verhuis, de baby en het boek zullen verschijnen! Hoewel, een babyfoto delen zal ik allicht niet kunnen laten! :D Ik probeer alles zo goed mogelijk af te werken (ik werk natuurlijk ook nog halftijds vast, daar hebben ze mij ook nog nodig!) & vooruit te werken zodat er elke week toch zeker twee blogposts zullen verschijnen. Maar natuurlijk kan ik ‘de natuur’ niet plannen en zal ik wat meer go with the flow moeten zijn dan normaal. We zullen zien hoe goed dat me af gaat! Wil je op de hoogte blijven? Volg me dan zeker op Instagram & Facebook. Daar post ik het vaakst persoonlijke updates.

Disclaimer: Dit is geen gesponsorde blogpost. Alle meningen die in deze blogpost verschijnen zijn enkel en alleen die van mezelf. Ik word niet betaald om deze blogpost te schrijven. 6 gedachten over “Life of a foodblogger #5”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.