4.25 van 4 beoordelingen

Rolletjes van Lasagne met zalm & ricotta

Pasta staat bij mij altijd met stip op nummer Ć©Ć©n als het om comfort food gaat. Maar soms wil je gewoon eens iets anders dan die klassieke bolognaise. Deze lasagne rolletjes met zalm & ricotta zullen je zeker kunnen bekoren! Heerlijk & gemakkelijk om te maken!

Ik heb me vroeger wel eens gewaagd aan het maken van cannelloni (die ronde grote buisjes pasta die je kan opvullen), met een stort & eten verspreid over de hele keuken als gevolg. Ik probeerde zelfs de vulling in een spuitbus te doen om het vullen gemakkelijker te maken, maar zo van die “fijne” dingen zijn duidelijk niet aan mij besteed. Deze lasagne met zalm rolletjes hebben hetzelfde resultaat, maar zijn gewoon veel gemakkelijker om te maken. Je neemt een vel, vult het met lekker veel vulling en rolt het op. Klaar is kees!

lasagne zalm ricotta erwtjes gezond pasta 2

Deze versie met gerookte zalm kwam dan ook perfect uit de oven! De combinatie van zalm met pesto en de gebakken courgette is Ć©Ć©ntje om nog veel te herhalen. Dat de saus niet veel meer is dan wat ricotta & bouillon zou je ook niet zeggen, maar soms moet je iets niet moeilijker maken dan het is. Uiteraard is deze variant prima veggie te maken door de vis weg te laten (deed ik voor de rolletjes van Mr. Kokerellen).

rolletjes van lasagne met zalm en ricotta

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.25 van 4 beoordelingen
4 personen

Ingrediƫnten

  • 250 g verse lasagnevellen
  • 1 courgette
  • 150 g erwtjes
  • 200 g gerookte zalm
  • 250 g ricotta
  • 1 potje pesto
  • 1/2 de visbouillonblokje

Optineel:

  • gemalen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
  • Snij de courgette in kleine blokjes (halve cm) en bak samen met de erwtjes voor 5 minuten tot beetgaar.
  • Snij de gerookte zalm in kleine reepjes/blokjes.
  • Verdeel 1 tl pesto over elk lasagnevel en beleg in het midden met de groenten en wat zalm. Rol op en leg in een ovenschaal. Herhaal voor alle lasagnevellen.
  • Meng de ricotta in een schaaltje met 150ml water en het bouillonblokje (verkruimeld) en roer goed door.
  • Verdeel het ricottamengsel over de lasagnerolletjes. Verdeel hierover eventueel de gemalen kaas.
  • Zet in de oven 20 minuten tot de kaas goudbruin ziet.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Nog op zoek naar meer avondrecepten? Geen probleem, Iā€™ve got you! Op hoofdgerechten-pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

lasagne zalm ricotta erwtjes gezond pasta

Nog goesting?

Kooktips
00:40

3x eenpansgerechten in de Airfryer

Vis
00:35

Kabeljauw in de oven met mosterd roomsaus

Wraps
00:15

Fleurige fish taco's

Vis
00:25

Visburger van rog met zelfgemaakte tartaar

Vis
00:25

Honing-mosterd zalm met geroosterde tomaatjes

Hoofdgerecht
00:30

Pasta met scampi's en paprika roomsaus

Allergenen
00:30

Stamppot met boerenkool en gerookte forel

Vis
00:30

pasta met broccoli, zalm en curry