Pasta staat bij mij altijd met stip op nummer Ć©Ć©n als het om comfort food gaat. Maar soms wil je gewoon eens iets anders dan die klassieke bolognaise. Deze lasagne rolletjes met zalm & ricotta zullen je zeker kunnen bekoren! Heerlijk & gemakkelijk om te maken!
Ik heb me vroeger wel eens gewaagd aan het maken van cannelloni (die ronde grote buisjes pasta die je kan opvullen), met een stort & eten verspreid over de hele keuken als gevolg. Ik probeerde zelfs de vulling in een spuitbus te doen om het vullen gemakkelijker te maken, maar zo van die “fijne” dingen zijn duidelijk niet aan mij besteed. Deze lasagne met zalm rolletjes hebben hetzelfde resultaat, maar zijn gewoon veel gemakkelijker om te maken. Je neemt een vel, vult het met lekker veel vulling en rolt het op. Klaar is kees!
Deze versie met gerookte zalm kwam dan ook perfect uit de oven! De combinatie van zalm met pesto en de gebakken courgette is Ć©Ć©ntje om nog veel te herhalen. Dat de saus niet veel meer is dan wat ricotta & bouillon zou je ook niet zeggen, maar soms moet je iets niet moeilijker maken dan het is. Uiteraard is deze variant prima veggie te maken door de vis weg te laten (deed ik voor de rolletjes van Mr. Kokerellen).
Ingrediƫnten
- 250 g verse lasagnevellen
- 1 courgette
- 150 g erwtjes
- 200 g gerookte zalm
- 250 g ricotta
- 1 potje pesto
- 1/2 de visbouillonblokje
Optineel:
- gemalen kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
- Snij de courgette in kleine blokjes (halve cm) en bak samen met de erwtjes voor 5 minuten tot beetgaar.
- Snij de gerookte zalm in kleine reepjes/blokjes.
- Verdeel 1 tl pesto over elk lasagnevel en beleg in het midden met de groenten en wat zalm. Rol op en leg in een ovenschaal. Herhaal voor alle lasagnevellen.
- Meng de ricotta in een schaaltje met 150ml water en het bouillonblokje (verkruimeld) en roer goed door.
- Verdeel het ricottamengsel over de lasagnerolletjes. Verdeel hierover eventueel de gemalen kaas.
- Zet in de oven 20 minuten tot de kaas goudbruin ziet.
Eet smakelijk! X Ellen
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Nog op zoek naar meer avondrecepten? Geen probleem, Iāve got you! Op hoofdgerechten-pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Kan je de courgette ook gebruiken als lasagnevel?
Dat kan! :) Ik zou ze wel eerst grillen, anders gaat het wat smaakloos zijn en te veel vocht verliezen.
Groetjes,
Ellen
Net geprobeerd en het hele gezin was enthousiast! Super lekker!!
Danku Inge! :) Fijn dat het heeft gesmaakt!
Waar haakje die verse lasagne vellen? En zijn die dan niet voor te koken? Groetjes!
Hi Lesly,
In de koeling in de meeste supermarkten! Je hoeft ze inderdaad niet voor te koken. Ik had zelf de gewone gekocht, maar ik vond het toch een heel gedoe om ze eerst te koken (plakken ook erg hard aan elkaar). Dan is verse gebruiken veel gemakkelijker!
Groetjes,
Ellen