#kokerellenopreis: Roadtrip Part I

IMG_5633 copy

Hier zijn we weer met een nieuw verslagje over onze fantastische Grote Reis door Amerika! Het begint stilletjes aan op te korten, maar we hebben nog een paar heerlijke dagen voor de boeg. Genieten doen we in ieder geval à volenté! Vandaag neem ik jullie mee op onze rondtrip van Washington helemaal naar Charleston. Kijk snel verder voor de kiekjes!

Onze laatste dag in NY begon al wat regenachtig en we stapten jammer genoeg ook met regen af de bus in Washington. Maar niets houdt ons natuurlijk tegen om lekker de stad te gaan verkennen! Heerlijk om eens in een totaal andere omgeving te zijn. Kleine huisjes, rustige straten in tegenstelling tot de wolkenkrabbers en constante stroom van mensen in New York.
IMG_5356 copy

 

Lekker toeristisch doen. ;) Het witte huis!
IMG_5385 copy

 

De allerliefste eekhoorn ooit die echt kwam smeken voor iets lekkers! So cute!
IMG_5393 copy

 

Het George Washington Monument. Jammer genoeg was het gesloten, zodat we niet naar boven konden.
IMG_5425 copy

 

En ’s avonds heerlijk een pizzatje eten in dit klein restaurantje. Zo gezellig!
IMG_3254 copy

 

In Washington huurden we een auto en trokken we richting Gettysburg, een dorpje dat helemaal in teken staat van de Civil War. Het Lief is een enorme geschiedenisliefhebber, dus hij heeft hier zijn hart helemaal kunnen ophalen. We kochten een autotour op CD en hebben de hele dag rondgereden tussen oude ‘battlefields’.
IMG_5511 copy

 

In het centrum van Gettysburg zijn een heleboel gezellige cafétjes te vinden, maar helemaal anders dan in de grote steden. Alles is veel traditioneler en rustieker! Tussen al het Amerikaans eten, proberen we ook af en toe iets gezonds te eten! ;) Deze salade met brie en aardbeien was alvast een dikke winnaar!
IMG_3293 copy

 

We kwamen een koffiebarretje tegen met de heerlijkst uitziende cupcakes, donuts en koekjes met een authentiek vintage aankleding. Ze hadden zelfs een werkende super vintage wasmachine die ze nog gebruikten.
IMG_3279 copy
IMG_5472 copy
IMG_5477 copy

 

Na dit historisch intermezzo reden we door naar het George Washington National Forest, naar een echte “cabin in the woods”. Geen bereik, enkel bomen en wat zandpaadjes. Heerlijk even dewinden!
IMG_3319 copy
IMG_3301 copy

 

En een keuken! Hoera! We hebben niet echt veel gekookt, maar ik maakte nog eens een heerlijke ontbijtje van Griekse yoghurt, rood fruit en wat rice flakes.
IMG_5558 copy

 

Dit bos, bijna zo groot als de hele provincie Antwerpen, heeft ontelbaar veel wandelpaden. We leefden dan ook ons helemaal uit tijdens een heerlijke dagtocht! Inclusief zelfgemaakte sandwiches for the road. ;)
IMG_5563 copy

 

Heerlijk in het groen!
IMG_5564 copy

 

En fantastische uitzichten! Zo’n prachtzicht is de klim helemaal waard.
IMG_5580 copy
IMG_5590 copy

 

Na een heerlijke laatste avond in onze cabin, waren we klaar om naar onze volgende bestemming te rijden, namelijk Wilmington! Een klein stadje onder Jacksonville aan de kust. Van het bos helemaal naar het zeetje. Heerlijk!
IMG_5598 copy

 

Onderweg naar een dagje zee komen we een traditionele diner tegen, die stond nog altijd op mijn bucketlist voor Amerika! De fantastische slogan en de rij van mensen tot buiten, zorgde er voor dat we niet anders konden dan een kijkje gaan nemen. Heerlijk! Een zalig ontbijtje met koffie zoveel je wil. Yes please!
IMG_5623 copy

 

En dit was mijn heerlijke ontbijtje! Eggs Benedict, zo lekker!
IMG_5630 copy

 

Daarna genieten van het zonnetje, het strand en het heerlijke uitzicht!
IMG_5636 copy

 

Bij de Airbnb waar we verbleven hadden ze net twee nieuwe puppies! Wat een schatjes, ongelofelijk. Met pijn in het hart heb ik ze moeten achterlaten. Ik had er zo graag eentje in mijn koffer gestoken, hihi!
IMG_5610 copy

 

Op aanraden van onze host, gingen we het stadje in naar een heerlijk Frans Restaurantje waar ze zogezegd de heerlijkste mosselen serveerden. En you bet, ze waren fantastisch!
IMG_3337 copy

 

Na Wilmington rijden we door naar het mooie rustieke Charleston. We winkelen wat in de lokale Mall & gaan op verkenning in het dorpje. Jammer genoeg werden verrast door een ongelofelijk stortbui en kon ik jammer genoeg niet zoveel leuke foto’s trekken. Hier hebben jullie toch al vast een paar kiekjes van de sfeer in de stad!
IMG_5689 copy
IMG_5656 copy
IMG_5667 copy

 

Natuurlijk kunnen we een heerlijk bbq’tje niet afslaan! Deze plaat vol pulled pork met homemade chips was ongelofelijk lekker! Mmmm!
IMG_5679 copy

 

En toen was het alweer tijd om naar Atlanta te vertrekken! Niet alleen de steden, maar ook het rondrijden met de auto is ongelofelijk leuk. Ik kijk echt mijn ogen uit! Volgende week mijn laatste verslagje, hopelijk zijn jullie ze nog niet beu! :D We zijn vandaag aangekomen in Orlando, en morgen hop naar DISNEYWORLD! Whaaaah! Ben zo benieuwd! Daarna rijden we door naar de Everglades en we eindigen met een paar dagen Miami. Stay tuned!16 gedachten over “#kokerellenopreis: Roadtrip Part I”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *