#kokerellenopreis: Japan

Dag3-12
Aan de titel kan je al zien waar mijn fantastische nieuwste reisavontuur naar leidde, namelijk: Japan! Ik mocht mijn werk gaan presenteren op een conferentie (voor diegenen die het niet weten: ik doe onderzoek aan de universiteit) & de conferentie die werd dit jaar gehouden in niets minder dan Fukuoka, Japan. Na een weekje conferentie, kleefde ik er samen met enkele collega’s nog een kort bezoekje aan Tokyo aan. Dus in deze post laat ik jullie zien wat ik zoal gedaan (en gegeten natuurlijk!) heb. Ik probeer het beperkt te houden qua tekst, en jullie gewoon de mooiste kiekjes te presenteren!

Tijdens de conferentie verbleven we in het hotel waar deze werd gehouden, het Sea Hawk Hilton hotel. We kregen ook ontbijt en lunch omdat het hotel niet in het centrum van de stad gelegen was, dus daarover kan ik helaas niet zoveel spannende verhalen vertellen. Wel was zowel het ontbijt als de lunch een ontzettend uitgebreid buffet, met alles wat je maar kon inbeelden. Bijna alles van de Westerse, maar ook Oosterse ontbijtkeuken.

Japan-3

 

Daarnaast konden we gelukkig ook enkele avonden naar Fukuoka city center trekken om daar de locale keuken uit te testen. We aten een avond tapas op zijn Japans, met onder andere levende octopus (niet mijn ding geef ik toe) & aan een food stall langs de weg, waar je gewoon aan een krukje aan een toogje zit en waar het eten voor je neus bereid wordt. Ook bezochten we een shabby uitziend tentje dat de meest heerlijke tempura had die ik ooit heb gegeten! Je moest je eten bestellen buiten aan een automaat, nog nooit gezien!

Japan

 

Japan-4

 

IMG_7522

 

IMG_2032 (1)

 

Onze eerste dag in Tokyo was helaas van korte duur wegens het nemen van een binnenlandse vlucht vanuit Fukuoka, maar toch konden we nog een heerlijk noedel restaurantje uittesten met de grootste noedelbowls die ik ooit gezien hebt!

IMG_7591

 

De dag erna trokken we naar een heleboel tempels en shrines en aten we ’s middags in een traditioneel Japans restaurantje. In de namiddag verkenden we de electronics buurt van Tokyo, waar je gebouwen vol games en spelcasino’s terug kan vinden.

IMG_2256

 

IMG_2270

 

IMG_2290

 

IMG_2295

 

Als dinner waren we even het Japanse wat beu en kozen we voor een goed gescoorde Thaise tent in de buurt. Wauw, wat was het eten lekker! Ik nam zoetzure kip met noten.

IMG_2321

 

Gisteren trokken we opnieuw de stad in met op de planning een tempel en enkele mooie en hippe buurten van Tokyo. We begonnen de dag met de befaamde vismarkt, maar kwamen helaas te laat aan. Gelukkig zijn er in de buurt nog straatjes vol eet- en souvenierkraampjes.

Dag3-9

 

IMG_2343

 

Daarna bezochten we één van de grootste shrines in Tokyo, Meiji, die samen met een duizendtal bomen in het midden van de stad terug te vinden is.

Dag3-5

 

Dag3-6

 

Voor lunch besloten we naar een sushi place te gaan, die zich verschool op de tweede verdieping van een groot gebouw. Een beetje terughoudend gingen we binnen, maar dit bleek een van de coolste en tofste plaatsjes waar we tot nu toe gaan eten waren! We moesten naast elkaar plaatsnemen aan een gigantisch lange tafel met twee lopende banden. We kregen elk een schermpje en konden hierop onze bestelling doorgeven. Als je bestelling klaar was, ging een muziekje af en kwam je bestelling aangesneld.

IMG_7633

 

Daarna liepen we verder door de Harajuku buurt, de meest excentrieke buurt van Tokyo met allemaal verschillende types van geklede mensen (deed me wat aan Camden Town denken) & met de meest gekke winkeltjes.

Dag3-7

 

We sloten de dag af met een bezoekje aan het zogenaamd drukste kruispunt van de wereld, waar er bij elk groen licht soms wel 1200 mensen oversteken. Bij ons was het ietsje minder druk, maar het was very impressive!

IMG_7648

 

Voila, dit was mijn korte maar krachtige verslagje van mijn tijd in Japan! Morgen trekken we een stukje uit het centrum om Mount Takao te gaan beklimmen. Duimen jullie mee voor goed weer zodat we Mount Fuji kunnen bewonderen? Heb je nog vragen, wil je namen van adresjes of tips voor mijn volgende bezoekjes? Laat ze dan zeker hieronder weten in de comments! I’d love to hear from you! :) x Ellen4 gedachten over “#kokerellenopreis: Japan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.