Pizza met gekarameliseerde ui & ricotta

Kunnen jullie geloven dat morgen de zomervakantie begint? Ik alvast niet! Het lijkt nog maar net dat ik de grote sprong waagde & nu zijn we al bijna een jaar verder. Wat nog absurder lijkt is dat ik na volgende week niet meer over Het Lief zal schrijven, maar over Mijn Man/De Hubby/Meneer Kokerellen (? – still working on the name). All crazy stuff, I know. :D Nu de zomer alvast goed is ingezet (halleluja voor het prachtige weer) schakel ik dan ook met plezier over naar de zomerplanning van 2 blogposts per week. De komende twee maanden zal elke maandag & donderdag een nieuw artikel verschijnen. Meestal een recept, soms iets anders!

Maar voor het zover is deel ik vandaag nog graag een klein verslagje van de Wanderhut wedstrijd van Pizza Hut waar ik vorige week aan deelnam. I know, Ellen & Pizza Hut? We kregen de opdracht om een eigen pizza te ontwerpen & dit was dus mijn kans om mijn Kokerellen stempel te drukken op een American Classic.

Ik kreeg de opdracht om een nieuw recept uit te werken voor het land USA (New York in het bijzonder) en te strijden met een Pizza Hutter tegen andere duo’s die andere landen vertegenwoordigden. Ik ging aan de slag en bedacht mijn versie van wat ik een echte Amerikaanse pizza met Kokerellen twist vond.

Ik wou de dubbele bodem van Amerika ook in de pizza terugbrengen (super healthy vs. super ongezond). Zo bedacht ik een volkoren bodem met honing & tijm, en ging ik voor een topping van ricotta met boerenkool met gebakken rode ui. Een vegetarische pizza kon de menukaart nog wel gebruiken, maar er was de optie om het oer-Amerikaanse bacon toe te voegen.

Vorige week vrijdag was het dan zo ver en mochten we in levende lijve onze pizza gaan voorstellen aan een kritische jury. We vonden ons eindresultaat (natuurlijk) de max en ook de jury kon onze pizza zeker smaken. Jammer genoeg nét niet goed genoeg, want we wonnen de wedstrijd niet. Helaas, maar niet getreurd. Ik heb er een fantastisch pizza recept aan over gehouden dat ik graag met jullie deel.

 

kokerellen zomerschema + Wanderhut challenge

No ratings yet
Porties 1 pizza

Ingrediënten
  

 • 1 vel pizzadeeg*

Voor de saus:

 • 1 pot ricotta 250g
 • 100 g jonge boerenkool/spinazie
 • 50 g Parmezaanse kaas
 • 1 eigeel

Voor de toppings:

 • 1 bol mozzarella
 • 4 rode uien
 • 1 el honing
 • paar takjes tijm
 • een handjevol pijnboompitjes

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 220°C. Leg een bakplaat in de oven en laat mee opwarmen.
 • Snij de ui in fijne ringen en bak in een pan met wat olie en de fijngehakte tijm voor ongeveer 15 minuten tot ze zacht en gekaramelizeerd zijn. Draai het vuur uit en roer de honing eronder.
 • Meng in een kom de ricotta met de parmezaanse kaas en boerenkool en het eigeel.
 • Rol het deeg uit tot een mooie ronde en verdeel het ricotta mengsel over de bodem.
 • Verdeel hierover de gebakken ui, de mozzarella, pijnboompitjes en spekreepjes.
 • Bak in de oven voor 15 minuten of tot de kaas goudbruin ziet.

Notities

*Ik maakte mijn pizzadeeg met 400g volkorenbloem, 250ml warm water, 1 zakje gist, 1 el olijfolie, 1 el honing en een paar takjes verse tijm te kneden tot een zacht elastisch deeg. Als jullie het exacte recept willen, laat het weten in de comments.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Smakelijk!

Deze blogpost maakt deel uit van een gesponsorde samenwerking met Pizza Hut. Voor meer informatie hierover, verwijs ik je graag door naar mijn disclaimer.3 gedachten over “Pizza met gekarameliseerde ui & ricotta”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.