Kokerellen tips V

ontbijttaart-2 copy

Ohja, het is weer vrijdag! En deze week is het weer eens tijd voor een nieuwe Kokerellen tips, met heel wat handige trucjes voor verse kruiden, een fris wijntje en stinkende handen. Check it out!

    1. Hangen je verse kruiden er maar wat slapjes bij? Leg ze dan voor gebruik snel nog even in een badje met ijswater en ze zullen er nog nooit zo groen en fris uitgezien hebben!

 

    1. Je wijn vergeten koud te zetten, maar wil je er geen ijsblokjes bijdoen voor de “waterige” smaak? Maak dan eens ijsblokjes van witte wijn en steek ze in de diepvriezer tot je ze nodig hebt. De perfecte afkoeling, met de perfecte smaak. Deze ijsblokjes kunnen trouwens ook prima gebruikt worden in cocktails met wijn of een heerlijke sangria!

 

    1. Ook zoveel last van geurende handen na het snijden van ui of look? Wrijf je handen dan eens 30 seconden over je roetsvrij stalen afwasbak. Dit zorgt er voor dat de geuren gemakkelijker loskomen van je handen.

 

    1. Nog een tipje voor kruiden! Haat jij het ook zo dat ze de hele kamer rondvliegen als je ze probeert te snijden? Strooi wat grof zout op je snijplak en dat gespring is meteen een stuk minder.

 

  1. Wil je fijngesneden rauwe ui gebruiken in een gerecht dat je meteen gaat serveren? Spoel deze dan eerst af onder koud water om zo de extra sterke geur en smaak ervan af te spoelen.

De vorige Kokerellen tips gemist? No worries, je vindt ze hieronder!
Kokerellen tips 1
Kokerellen tips 2
Kokerellen tips 3
Kokerellen tips 4

Heb jij nog allerhande tips voor in de keuken? Laat het dan zeker hieronder weten! Kende jullie mijn tips al? Welke gebruiken jullie zelf ook?


 Volg je Kokerellen al?
Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter – PinterestGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.