Kokerellen tips IV

kokerellentips

Whoehoew, bijna weekend! En om jullie helemaal voor te bereiden op een weekend vol baksels en kokerelletjes, heb ik vandaag weer een nieuwe Kokerellen tips voor jullie.

  1. Ben je niet meer zeker dat je eieren nog goed zijn? Test ze dan met volgend trucje: vul een glas met water en leg het ei erin. Zinkt het ei naar de bodem? Dan is het good to go! Drijft het naar de oppervlakte, dan is het helaas niet meer goed.
  2. Worden je baksels altijd te snel bruin in de oven? No worries! Je hoeft de temperatuur niet lager te zetten maar leg gewoon een dubbel laagje aluminium folie over je baksel en het zal verder garen, maar niét verder bruin worden.
  3. Haat je het om de grill steeds te moeten schoonmaken, maar ben je dol op een panini of croque monsieur? Gebruik dan een velletje bakpapier! Bedek wat je gaat grillen langs de boven en onderkant met bakpapier en steek het tussen de grill. Klaar met grillen? Verwijder dan enkel het bakpapier en je grill blijft steeds proper!
  4. Een goede tip voor de rundsvleeslovers onder ons. Als je een taaier stukje runds hebt, voeg dan wat wijn toe aan het gerecht dat je gaat klaar maken. De wijn zal er voor zorgen dat het vlees een stukje minder taai en malser wordt.
  5. Wil je aan het bakken slagen maar heb je geen boter meer in huis en heb je écht geen zin om naar de winkel te gaan? Gebruik dan een geprakte banaan of wat appelmoes voor een alternatief, dat meteen ook een heel stuk gezonder is!
  6. Heb je je soep of saus iets te zout gemaakt? Gooi er dan een fijngesneden aardappel in of wat rijst en laat mee doorkoken. Het zetmeel in de aardappel zal er voor zorgen dat de soep of saus een heel stuk minder zout zal smaken.

De vorige Kokerellen tips gemist? No worries, je vindt ze hieronder!
Kokerellen tips 1
Kokerellen tips 2
Kokerellen tips 3

Heb jij nog allerhande tips voor in de keuken? Laat het dan zeker hieronder weten! Kende jullie mijn tips al? Welke gebruiken jullie zelf ook?


 Volg je Kokerellen al?
Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter – Pinterest6 gedachten over “Kokerellen tips IV”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.