Kokerellen tips III

IMG_8315 copy
 
Het is vrijdag, bijna vrij! Tijd dus om jullie met een gezonde dosis kooktips het weekend in te sturen. Vandaag is het dan ook weer tijd voor alweer de 3de editie van Kokerellentips.

 1. Voeg bij zoete baksels de bloem altijd pas als laatste toe en meng liever met de hand dan met een machine. Als je de bloem namelijk te lang gaat mengen, ontwikkelen de gluten en wordt het deeg springerig en dus veel minder luchtig.
 2.  

 3. Heb je eieren op kamertemperatuur nodig om aan het bakken te gaan, maar ben je ze vergeten uit de ijskast te halen? Geen probleem. Leg ze 2 minuten in een kommetje met warm water en ze zijn klaar voor gebruik.
 4.  

 5. Rol een citrusvrucht altijd eerst over het aanrecht met hand. Als je daarna aan het persen gaat, komt er veel meer sap vrij.
 6.  

 7. Gebruik je maïzena in een recept? Laat het dan maar heel even inkoken en zet het vuur dan uit. Het verliest namelijk zijn dikkingskracht naarmate je het langer kookt.
 8.  

 9. Vind je het snijden van kruiden ook zo’n hatelijk werkje? Gebruik dan een schaar om kleine stukjes af te knippen, super gemakkelijk en snel!
 10.  

 11. Nog een eitip: Breek een ei nooit op de rand van een kom maar altijd op een plat oppervlak. Zo breekt de schaal egaler en zal er geen eischaal in je gerecht belanden.

Happy weekend iedereen!

Heb jij nog allerhande tips voor in de keuken? Laat het dan zeker hieronder weten! Kende jullie mijn tips al? Welke gebruiken jullie zelf ook?


 Volg je Kokerellen al?
Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter – Pinterest4 gedachten over “Kokerellen tips III”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.