Kokerellen tips I

IMG_6365 copy

Vandaag de start van een nieuwe blogreeks, hoera! Door al die jaren te koken (maar vooral ook klungelen), heb ik al een heleboel trucjes geleerd in de keuken. Nu verwerk ik er al wel regelmatig een paar in mijn recepten zelf, maar het leek me toch leuk om ze af en toe eens samen te bundelen en met jullie in een vrijdagse-blogpost te delen. Hopelijk kan ik zo nog wat keuken-debacles helpen voorkomen! Moesten jullie nog leuke tips hebben, geef ze mij dan zeker door via de comments en wie weet voeg ik ze toe aan de lijst van volgende keer! :)

  1. Vul voor je de pasta afgiet, een mok of glas met het pastawater. Dit water zit vol met zetmeel van de pasta. Voeg het toe aan de saus om er voor te zorgen dat deze extra goed rond je pasta blijft kleven.
  2. Gooi bruine bananen niet weg. Ze zijn enorm zoet en dus perfect om te gebruiken in baksels! Je kan de bananen ook invriezen (pel ze wel eerst) om ze daarna in smoothies te gebruiken.
  3. Voeg altijd een snuifje zout toe wanneer je desserts gaat bakken. Het zout zal je niet proeven, maar zorgt er voor dat alle smaken versterkt worden.
  4. Gebruik je nooit een hele avocado in één keer? De beste manier om hem langer te bewaren is om de pit te bewaren en ze samen in de ijskast te leggen. Ook wat citroen- of limoensap over de avocado gieten helpt tegen het verkleuren.
  5. Gebruik tijdens het bakken van cakes of koekjes altijd ingrediënten die op kamertemperatuur zijn. Zo mengen ze veel gemakkelijker en dit zorgt voor een egaler deeg.

 

Heb jij nog allerhande tips voor in de keuken? Laat het dan zeker hieronder weten! Kende jullie mijn tips al? Welke gebruiken jullie zelf ook?9 gedachten over “Kokerellen tips I”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *