5 van 1 beoordeling

Zalm met pesto, boontjes & puree

Vis wordt door studenten vaak overgeslagen. Er wordt gewoon niet aan gedacht, ze weten niet hoe ze het klaar moeten maken of vinden het niet zo lekker. Hopelijk kan dit zalmreceptje iedereen op andere gedachten brengen en zorg ik voor een paar echte addicts! Wij zijn alvast verkocht.

Zalm is ƩƩn van de gemakkelijkste vissen om klaar te maken, omdat hij goed samenblijft als je hem bakt en niet snel smaak verliest. Het enige dat je kan doen is overgaren waardoor hij erg droog wordt. Daarom bakken wij de zalm in de oven zodat hij lekker sappig blijft. Door een lepeltje pesto toe te voegen breng je zoveel smaak, zonder een heleboel ingrediƫnten.

zalm-met-pesto-boontjes-puree-5

Qua groenten maken we er lekker gemakkelijk een Ć©Ć©npansschotel van. Beleg de bodem met boontjes en leg tussen de zalmmoten wat gehalveerde kerstomaatjes. Kruid met peper en zout en ze zijn klaar voor de oven! Hou je van extra zachte boontjes, steek ze dan iets vroeger dan de rest in de oven. Ik hou van lekker knapperig dus ik bak ze allemaal ineens!

WhatsApp Image 2023 10 22 at 22.21.48 1

Zalm met pesto, boontjes & puree

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediƫnten

  • 4 zalmfilets ong. 100g
  • 800 g aardappelen
  • 400 g boontjes
  • 200 g kerstomaatjes
  • 4 el pesto

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
  • Schil de aardappelen, snij in vieren en kook tot ze gaar zijn (vallen van je vork als je er in prikt).
  • Snij ondertussen boven- en onderkantjes van de boontjes en halveer de kerstomaatjes.
  • Doe wat olijfolie op de bakplaat en leg de boontjes en kerstomaatjes erop (meng wat met de olijfolie). Kruidt goed met peper en zout.
  • Dep de zalmfilets goed droog met wat keukenpapier en leg ze op de boontjes.
  • Lepel 1 el pesto op elk van de filets en bedek er de bovenkant mee.
  • Zet in de oven voor 15 minuten.
  • Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met wat melk, goed wat peper en zout & een beetje nootmuskaat.
  • Serveer nu het nog warm is!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

zalm-met-pesto-boontjes-puree-7

Nog goesting?

visvidƩe
Hoofdgerecht
00:30

Gezondere visvidƩe

zalm en papillote
Aardappel
00:45

Zalm en papillote met asperges, kerstomaatjes & kri...

pasta met broccoli en zalm
Vis
00:30

pasta met broccoli, zalm en curry

gepaneerde pladijs
Vis
00:40

Gepaneerde pladijs met pompoen en ovenfrietjes

scampi's in zoetzure saus
Vis
00:25

Scampi's in zoetzure saus met noedels

ovenschotel met zalm en zoete aardappel
Vis
00:45

Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en feta

ovenschotel met zalm en prei
Vis
01:15

Romige ovenschotel met zalm en prei en wortelen

Pasta boursin met zalm
Vis
00:20

Pasta Boursin met zalm met 6 ingrediƫnten