Kerstmenu: Roomkaas dip met veenbessensaus

Zoals beloofd, deel ik deze week nog 1 extra recept om je kerstfeest helemaal een succes te maken. Dit zal waarschijnlijk de gemakkelijkste dip/hapje zijn dat je ooit gemaakt hebt! Ik maakte het al 3x voor een feestje. Telkens was het een schot in de roos.

Soms ligt het succes van een gerecht gewoonweg in de eenvoud en de combinatie van smaken. Dat is bij dit hapje niet minder waar. Het enige wat je nodig hebt is wat verse roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia), wat (verse) veenbessensaus (ook alom verkrijgbaar in de grotere supermarkten in deze tijd van het jaar), en een goede dosis crackers om te dippen. De rozemarijn maakt het geheel af, maar is er meer voor decoratie bij. ;)

Ik hou van hapjes die je kan delen. Zo hoef je niet een aantal porties per persoon te voorzien maar zet je ze gewoon in het midden van de tafel. Iedereen neemt wat ie zelf lekker vindt. Wil je dit hapje nog net iets feestelijker maken? Verdeel dan over de bovenkant nog wat gehakte pistachenootjes. Niet alleen is het kerstkeuren-combo (wit, rood en groen), dan compleet, maar naast het zurige en zoete van de roomkaas & veenbessen, heb je meteen ook nog wat extra hartige crunch!

Kerstmenu: Roomkaas dip met veenbessensaus

Ingrediënten

  • 1 blok roomkaas (vb. philadelphia)
  • Een paar eetlepels veenbessensaus*
  • Crackers om te dippen
  • Takje rozemarijn voor decoratie

Notes

*Je kan deze zelf maken of kopen (is tijdens de kerstperiode bijna overal te koop). Je kan ook andere confituur gebruiken zoals bosvruchten of kersen.

Smakelijk!

You may also like1 thought on “Kerstmenu: Roomkaas dip met veenbessensaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *