Hotspot: Soekmekaar

marley spoon review

Midden het hart van Antwerpen, vlakbij de Rooseveltplaats, vind je een nieuw ontbijt- en lunchplekje met de meest vreemde naam: Soekmekaar. ‘Soekmekaar’ is het Afrikaanse woord voor ‘op zoek gaan naar elkaar’. De eigenares Lien koos deze naam ook niet zomaar, maar net omdat ze zelf twee jaar in Zuid-Afrika gewoond heeft. Dit vertaalt zich dan ook perfect naar de gerechtjes die je er kan krijgen, een mix van over de hele wereld, allemaal samen op één bord.

hotspot soekmekaar-5

Ik heb helaas nog niet de kans gehad om de ontbijtkaart eens uit te testen (wat zien die pannenkoeken op de Facebook-pagina er lekker uit seg!), maar ging een paar dagen geleden langs voor een lunch. Het concept is erg eenvoudig. Je kiest een bordje ter grootte van een “voorgerecht” of “hoofdgerecht” en je krijgt een mengeling van alle lekkere en gezonde gerechtjes die dagelijks vers bereid worden.

hotspot soekmekaar-3

Zoals je op de menukaart kan zien, ziet alles er even lekker uit! Ik kon totaal niet kiezen! Daarom vond ik het fijn dat je bij de hoofdgerecht-portie ook gewoon een beetje van alles kon laten opscheppen. This is heaven voor een keuzestresskip zoals ik. :) Alles was overheerlijk en omdat de zon scheen konden we heerlijk aan een klein tafeltje buiten eten.

hotspot soekmekaar-2

De maaltijden zijn niet spotgoedkoop, maar een deel van de opbrengst van Soekmekaar gaat naar een project voor kansarme kinderen in Zuid-Afrika die gratis een kokschool-opleiding kunnen volgen. Zeker de moeite dus voor een paar extra eurootjes.

hotspot soekmekaar

Niets dan goeds dus, en ik hoop snel te kunnen teruggaan voor een ontbijtje! Wel jammer dat deze lunchbar alleen tijdens de week open is, dus probeer eens eens binnen te springen na een doordeweekse shoppingdag of na een afspraak in de Stad, het is de perfecte middagpauze.

hotspot soekmekaar-4

 

Soekmekaar
Pijlstraat 13
2060 Antwerpen
info@soekmekaar.be
Open van ma-vrij,
8u00 – 17u00

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *