Hotspot: Native

food

Vandaag heb ik nog eens een nieuwe en fantastische hotspot voor jullie! Native is een klein maar fijne “Bio Bistro” in het centrum van Antwerpen waar je heerlijk kunt gaan lunchen en in het weekend ook ’s avonds een heerlijk hapje kan gaan eten. Een tijdje terug ging ik er voor de eerste keer. En WAUW! Ik was meteen verkocht!

kaart1

De lunchkaart van Native bestaat enkel uit gerechtjes die gemaakt zijn met lokale, biologische producten die sterk seizoensgebonden zijn. Het zal je dan ook niet verbazen dat het de groenten zijn die de hoofdrol spelen in al deze heerlijke gerechten. Ik was meteen laaiend enthousiast toen ik de kaart en ook de suggesties las. Keuzestress laaide weer op (voor diegenen die mij ondertussen al kennen, geen nieuwigheid) en uiteindelijk koos ik dan toch voor een salade met gekarameliseerde pompoen met quinoa en geitenkaas (ik vroeg feta in de plaats). Het Lief liet zich verleiden door een heerlijke boterham met hummus en gegrilde kip.

kaart

Beide gerechtjes waren écht heel erg lekker en origineel. Hier zal je geen alledaagse recepten voor je neus krijgen, maar verrassende combo’s boordevol nieuwe smaken en texturen. Net zoals ik het graag mag! :) Bovendien kan je er van op aan dat alles wat je bestelt niet alleen kraakvers en vullend is, maar ook nog eens hartstikke gezond.

toog

Ook de inrichting van Native viel me meteen op. Langs buiten kan je amper naar binnen kijken door de donkere ramen, maar eens je de deur open doet, voel je de warme en zachte sfeer je meteen naar binnen trekken. Deze lunchbar was duidelijk van oorsprong een gewoon huis en de eigenaars hebben heel bewust een aantal huiselijke elementen intact gelaten, wat ik erg leuk vond. Binnen zijn er maar enkele zitplaatsjes (die zeer gegeerd waren, dat bleek uit ervaring), maar blijkbaar heeft Native in de zomer ook nog een fantastisch terras!

totogj

Kortom, eentje om zeker eens uit te testen moest je een rustpauze zoeken tijdens het winkelen in de vele boetiekjes rond de Groenplaats, of gewoon eens iets nieuws willen uitproberen, dan ben je bij Native zeker en vast op de goede plaats!

food 2

Native Antwerpen
Muntstraat 8
2000 Antwerpen
www.nativefood.be

Openingsuren:
DI – WO: 11.00 – 18. 00
DO – VRIJ – ZA: 11.00 – 21.00

Zijn jullie al eens bij Native geweest? Zo ja, wat vonden jullie er van? Iemand nog andere alternatieve lunchadresjes in Antwerpen die ik dringend moet uittesten? Laat het achter in de comments!


  Volg je Kokerellen al?

Facebook IntagramBloglovin Pinterest Twitter6 gedachten over “Hotspot: Native”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *