Hotspot: BAVET (Antwerpen)

Op zoek naar een leuk & lekker adresje waar je een hapje kan eten zonder je hele avond kwijt te zijn of de inhoud van je portefeuille? En ben je dol op spaghetti? Dan is BAVET een zaligheid! Een zaak waar ze alleen maar pasta serveren kan bij mij al niet veel verkeerd doen. Ik ging er een dik half jaar geleden voor het eerst eten toen de eerste BAVET-zaak in Antwerpen opende (in de Nationalestraat) en was meteen onder de indruk. Nu ze hun tweede vestiging op het Eilandje geopend hebben, hebben ze mij al vaak terug gezien.

De sfeer is opgelaten en luchtig met een industriĆ«le toets. Heb je een uurtje tijd of zit je liever een hele avond te kletsen? Dat kan hier perfect allebei. De bediening is altijd vriendelijk, maar bestaan wel voornamelijk uit studenten. Hier dus geen hoogstaandje toefjes of 3x bestek maar gewoon een pot op tafel. Zo heb ik het in zo’n zaken dan nog het liefst. Bovendien heb ik er al vaak gezinnen met kinderen zien eten, dat is dus ook absoluut geen probleem. Nu ik zelf mijn eerste aapje verwacht, let ik daar natuurlijk steeds meer op. ;)

Credits: foto van de Bavet website (er was te veel volk om zelf een foto van het interieur te nemen)

Dan over naar het eten. Daar kan ik vrij duidelijk over zijn met een voorbeeld. Mr. Kokerellen vraagt namelijk al zodra we onze eerste voet buitengezet hebben, wanneer we hier opnieuw komen eten. Hij vindt het zalig om wat meer keuze te hebben dan een klassieke vegetarische spaghetti. Zijn favoriet is dan ook de ‘They killed Kenny’, een saus op basis van tomaten, champignons, room en lekker veel kaas. Alle pasta’s zijn aanpasbaar. Zo kan je zeker vier pasta’s gemakkelijk in een veggie variant omtoveren en kan je nog een hele hoop toppings bijbestellen (waaronder de lekkerste veggie balls). Ook kan je volkorenpasta nemen in plaats van gewone. Dat vind ik netjes! Daarnaast kan je elke pasta in drie formaten krijgen, afhankelijk van hoeveel honger je hebt. Ideaal voor grote/kleine eters dus.

Tot slot is ook de prijs heel toegankelijk! Alle pasta’s zijn voor de medium versie 11 euro (of 11,50 euro). Ideaal dus voor een avondje wanneer je geen zin hebt om te koken of voor een gezellige snelle hap met vrienden. Je hebt er overigens bijna altijd plaats zonder te reserveren! Dat vind ik nu leuk. Kortom, je hoort het. Ik ben fan. Ga je voor de eerste keer? Probeer dan zeker de They Killed Kenny eens, of mijn persoonlijke favoriet de Bavet Poulet met kipgehakt!

BAVET
Nationalestraat 102 OF Van Schoonbekeplein 9, Antwerpen
Ook vestigingen in Gent/Leuven (check hun website hierboven)
Open alle dagen, buiten zondag.
12u – 22u2 gedachten over “Hotspot: BAVET (Antwerpen)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.