Hotspot: Balls & Glory (Antwerpen)

Meat1

Eindelijk een hotspot op Kokerellen. En we vliegen er meteen in met een knaller! Als “nu-zo-goed-als-echte-Antwerpenaar” sta ik te springen om oneindig veel leuke adresjes met jullie te delen. Daarom begin ik vandaag met een restaurantje dat qua standaard heel erg goed overeenkomt met die van Kokerellen. Balls & Glory biedt eenvoudige, betaalbare, maar vooral overheerlijke meatballs aan. Ja, je hebt het vast al kunnen raden. Dit is een gehaktballen restaurant. :)

Mas uitzicht

Balls & Glory is gelegen in het noorden van Antwerpen en heeft een prachtig uitzicht op de godefriduskaai en het MAS (voor diegenen die het niet kennen, een bekend museum genaamd Museum aan de Stroom). Hierboven een kiekje om de prachtige sfeer weer te geven als je naar Balls & Glory wandelt ‘s avonds.

Het concept van Balls & Glory is zeer eenvoudig. Elke dag heb je twee verschillende gehaktballen, elk met een andere vulling en ook een vegetarische optie. Deze gehaktbal kan je dan oftewel combineren met puree en twee overheerlijke sausjes (de geheime Balls & Glory-saus en een heerlijkย Thaise curry saus) of je kiest er een verse salade bij. Water op tafel is gratis, alsook de heerlijke druifjes die geserveerd worden. Top! Dit alles kost je in totaal amper โ‚ฌ12 als je het bij water houdt. Maar ook de andere drankjes hebben zeer schappelijke prijzen.

Balls overzicht

Wij hadden de keuze tussen twee overheerlijke “ballen” en beslisten zoals altijd dat we allebei iets verschillends zouden nemen (ik moet van alles kunnen proeven!). ย Ik koos de kalkoengehaktbal met veenbessen en pistachenoten en de salade. ย “Het lief” koos voor de gehaktbal met kervel en spek en de puree. Beide gerechtjes waren toppers!

Meatopen

Mijn gehaktbal was heerlijk in combinatie met de salade van spinazie, quinoa, rode biet, walnoten en feta. Mmmm, ik krijg er al terug zin in als ik deze foto zie! ;)

Meatball2

Ook de gehaktbal met kervel en spek was enorm lekker! Deze werd geserveerd met wortel-champignon-courgette-puree. Twee sausen lijkt trouwens misschien raar, maar als je het proeft merk je gewoon dat ze ongelofelijk lekker samen gaan.

Het lief

Het lief, met razende honger (altijd!). ;) De karaf water en de druifjes die je ziet staan zijn van het huis!

toog

Balls & Glory maakt deel uit van het Felix Pakhuis, een groot complex aan de kaai. In dezelfde ruimte, maar vlak naast het eetgedeelte bevindt zich nog de mArkt (een ontbijt/lunchbar met allemaal producten uit de streek – Hotspot alert!) en heb je ook nog een winkel met allemaal artisanale producten. Je kan er bovendien ook verse gehaktballenย kopen en afhalen.

winkel

Paprika

Kortom, heb je zin in lekkere maar eenvoudige kost en beschik je over een klein budget? Dan is Balls & Glory zeker eens vast een plek die jij eens moet uitproberen. Volgende keer probeer ik denk ik eens een vegetarische optie, zodat ik daar ook met zekerheid mijn mening over kwijt kan. Ik ben alvast fan!

Balls & Glory is elke dag buiten maandag open van 11.30u – 21u.
Ze hebben ook een vestiging in Gent!
Je kan reserveren, maar pas vanaf 6 personen.
www.ballsnglory.be

 

Voila, mijn eerste hotspot review zit er op! Wat vonden jullie er van? Nog tips of opmerkingen? Laat maar horen! Ik vind dit alvast super leuk om te doen, en heb nog zoveel met jullie te delen. Als je nog goede adresjes hebt, laat het dan ook zeker achter in de comments. Ik ben altijd op zoek. ;)

You may also like8 thoughts on “Hotspot: Balls & Glory (Antwerpen)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *