Het leven zoals het is: de food blogger

Wauw, ik blaas de rubriek ‘life of a food blogger’ eindelijk nog eens nieuw leven in! En dat na meer dan 3 jaar, kan je het geloven. :) Ik deel regelmatig een kijkje in het leven achter de schermen als ik voor Kokerellen werk op mijn Instagram, maar in Instagram stories is iets heel vluchtig en niet iedereen kijkt elke dag mee natuurlijk. Vandaar dat het me leuk leek om jullie eens mee te nemen in een typische ‘Kokerellen’-dag. Ik zet bovendien graag een aantal van mijn favoriete Brabantia keukenitems voor jullie in de kijker als trotse ambassadeur!

Ochtendritueel

Sinds mijn dochter Anna geboren is (in 2018) probeer ik zo veel mogelijk volgens het week en weekend stramien te leven en dus ook te werken. Ik ben full time zelfstandige sinds begin dit jaar. Mijn focus ligt dus op het optimaliseren van mijn eigen tijd. In het weekend werken probeer ik zo veel mogelijk te vermijden.

In deze foto: groen Sort&Go afvalemmertje, snijplanken set van 3, Pannenlikker in mijn Brand en persoonlijke favoriete kleur groen

Dankzij corona (zei ik nu ‘dankzij’? wow, dat komt ook niet vaak voor) verloopt de ochtend hier meestal erg rustig. De wekker gaat om 7u – als onze menselijke miniwekker al niet eerder afging – en geniet van een korte knuffelsessie met iedereen in het grote bed. Dat is tegenwoordig ook inclusief minimaal 3 knuffels. Ik check al even mijn gsm en soms plaats ik een Instagram post online. Tegen kwart voor 8 gaan we naar beneden en ontbijten we samen. Dit varieert van een boterham, tot havermoutpap tot zelfs wafels of pannenkoeken als we er de tijd voor hebben.

Meneer Kokerellen en ik brengen Anna afwisselend naar school, dus wanneer ik niet ‘van dienst’ ben zet ik een koffietje en maak ik mezelf vaak wat water infused met kruiden (citroen en munt is een echte klassieker). Soms ga ik een rondje joggen of sport ik een uurtje. Als ik een korte nacht had, durf ik zelfs in mijn pyjama achter mijn computer te kruipen. :) Maar vanuit mijn bureau kijk ik op mijn Brabantia Linn kledingrek waar ik altijd een aantal stuks aanhang die ik graag draag. Dat helpt me enorm om ’s morgens een gemakkelijke en snelle kledingoptie te kiezen.

In deze foto: Linn kledingrek in wit waarop ik altijd een aantal stuks van mijn kleding laat uitluchten en klaarhang

Naar de supermarkt en koken maar!

Ik ga zo goed als dagelijks naar de supermarkt. Koken doe ik het liefst met zo vers mogelijke producten en ik wil ook dat alles zo lang mogelijk goed blijft. Ik begin met wat mailtjes en maak op basis van mijn planning een boodschappenlijstje voor de recepten die ik die dag wil maken. Er gaat maar zelden een dag voorbij waarop ik niets klaarmaak. Ik fiets naar de winkel, haal alles in huis en ga aan de slag.

In deze foto: Gootsteenmat in silicone ideaal om mijn pannen op de zetten in en rond de gootsteen.

Ik test nieuwe recepten voor de blog, voor een klantenopdracht of voor een shoot. Ik probeer zoveel mogelijk taakjes te bundelen. Zo probeer ik op een ‘shootdag’ zo’n drie recepten klaar te maken en op de foto te zetten. Tijdens de lunch eet ik meestal restjes van het eten dat ik net klaarmaakte of maak ik een snelle boterham of croque monsieur klaar. Een kommetje soep sla ik ook nooit af en probeer ik altijd in de koelkast te hebben voor een groenten noodgeval. :) Soms heeft de klant ook speciale verzoekjes en gebeurt het wel eens dat ik buiten de deur ga fotograferen. In het park, in een speeltuin, in de tuin van mijn ouders… Alles voor die ene geweldig foto!

Bureau werk en social media bijwerken

Het lijkt misschien alsof ik altijd in de keuken sta, maar een groot deel van mijn job speelt zich uiteraard ook achter de computer af. Ik laad de foto’s die ik maakte op, bewerk ze in een programma en stuur ze dan door naar de klant of laad ze op hier op Kokerellen. Dan schrijf ik de recepten uit met bijhorende tekst met tips en tricks. Als dat allemaal klaar staat, ga ik verder naar alle verschillende sociale media kanalen. Zo schrijf ik een post voor op Instagram, vaak met bijhorende stories, maar ook voor Facebook en zet ik verschillende afbeeldingen klaar voor mijn Pinterest-account. Als dat allemaal klaar is, is het meestal tijd om Anna op te halen. Tussen 17u en 19u zijn voor mij heilige familie uren die ik zoveel mogelijk probeer te respecteren. Samen eten, wat televisie kijken of in bad en dan gaat de kleinste na een verhaaltje en een liedje (uitgebreid avondritueel, haha) in haar bed.

In deze foto: houten lepelset (3 stuks) maar vooral een geconcentreerde Ellen die een blogpost uittypt

Opruimen en afwassen

Na bedtijd van Anna ligt de keuken er meestal nog erg rommelig bij van de shootdag. Ben ik op locatie gaan shooten, dan staat de gang vol met bakken stylingmateriaal. Dat moet ook allemaal terug op zijn plaats gezet worden. Ondanks dat ik doorheen de dag regelmatig een afwasje doe, ben ik ’s avonds al gauw 30-45 minuten bezig met de finale afwas. Niet mijn favoriete taak, dat kan ik je wel vertellen. Meestal zet ik de radio aan of luister ik naar een podcast. Als ik Anna in bed steek, helpt Michiel alvast alles mee in gang te zetten. Ik heb er ‘ne goeie’ aan de haak geslagen, je hoort het al. ;) Nu we het nieuwe afdruiprek hebben van Brabantia, was ik vaak af en laat ik de meeste spullen uitdrogen tot de volgende ochtend. Ik heb bijna alles toch terug nodig, dus dat maakt het voor mij gemakkelijker én win ik weer wat tijd.

In deze foto: Inklapbaar afdruiprekmicrovezel sponsdoekjezeeppompzeepdispenser afwasborstel om af te wassen

Na de uitgebreide afwas met een propere keuken als eindresultaat, kruip ik in de zetel voor een serie of lees ik een boek. Af en toe neem ik ook de tijd om wat aan de website te werken, want dat vraagt ook heel wat onderhoud. Eén keer per week heb ik ook een overleg met het Kokerellen team (samen met Joke en Michiel) zodat we allemaal van alles op de hoogte zijn en weten waar Kokerellen die week op zal focussen. Dikwijls ben ‘savonds ik ook actief op Instagram en beantwoord ik veel privéberichtjes. Dat is nog het allerleukste! Al jullie fantastische reacties lezen op mijn gerechten en stories die ik deel.

Dit was een beknopt overzicht van een gemiddelde Kokerellen werkdag! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te lezen. Uiteraard zijn er ook veel verschillen tussen dagen. Dat maakt de job net zo uitdagend en gevarieerd. Maar ik ben elke dag blij dat ik weer aan de slag kan met mijn potten en pannen en bijgevolg voor jullie lekkere gerechtjes op tafel mag toveren. Merci aan al mijn lieve supporters! X Ellen

In deze foto: hergroeikit van groenten en kruiden ideaal voor groentenrestjes

De blogpost over de lenteschoonmaak werd geschreven in samenwerking met Brabantia. Lees hier alles over betaalde samenwerkingen in mijn disclaimer.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *