Hartige krans hapje met geitenkaas en veenbessen confituur

Feestelijke kransen komen er in verschillende maten en vormen dus waarom niet op de feesttafel? Deze krans van croissant deeg is het perfecte hapje met geitenkaas voor op jouw volgende spetterende gelegenheid. Het is bijna te eenvoudig voor woorden om te maken en je hebt het in minder dan 5 minuten in de oven zitten.

Hapje met geitenkaas maar make it glam!

Nu de kerstperiode in volle gang is, geef ik je graag nog wat last minute inspiratie mee. Het kant-en-klare croissantdeeg dat de basis vormt voor dit heerlijke en knapperige hapje met geitenkaas. Daarna komt er heerlijke friszure en zoete veenbessen confituur bij en zoute maar smeuïge geitenkaas. Die combinatie is echt goddelijk lekker, een ware Kerst klassieker! Lees hieronder verder om zelf te ontdekken hoe gemakkelijk dit hapje met geitenkaas te maken is.

TIPS, AANPASSINGEN EN BEWAREN

TIPS

Dit feestelijk krans hapje met geitenkaas is zo gemakkelijk. Nog wat extra tips:

  • Neem het croissantdeeg net voor het verwerken uit de koelkast. Des te kouder het deeg, des te knappig is het eindresultaat.
  • Kijk goed op de verpakking van je deeg en volg de instructies om je krans gaar te bakken.
  • Laat je geitenkaas op kamertemperatuur komen zodat hij goed smeerbaar is.
  • Leg je krans op een bakpapiertje of siliconen bakmat zodat de krans niet aan je bakplaat blijft kleven.
  • Laat de krans 10 minuutjes afkoelen alvorens je hem op je serveerplaat legt, dan is hij wat steviger.

AANPASSINGEN

  • Kan je geen croissantdeeg vinden? Gebruik dan bladerdeeg in de plaats voor dit hapje met geitenkaas.
  • Nog een restje andere kaas zoals brie, roomkaas of camembert in huis? Dat kan je ook gebruiken.
  • Koop kant-en-klare veenbessenconfituur of maak je eigen versie voor dit recept.
  • Is je confituur nogal zuur? Voeg dan een scheutje honing toe aan je krans voor wat zoetkracht.
  • Geen zin in een krans? Je kan ook het deeg gebruiken om er individuele hapjes van te maken.

BEWAREN

  • Dit recept is zo gemakkelijk dat het best à la minute bereid wordt.
  • Wil je hem toch al voorbereiden, bewaar de krans dan ongebakken in de koelkast (dek af met een folietje) en steek hem dan in de oven. Bak de krans eventueel 2 minuutjes langer.
  • Je kan de krans al eerder op de dag klaarmaken en afbakken en opnieuw 5 minuutjes in de oven zetten om hem op te warmen en dus terug krokant en warm te maken voor het serveren.
Yield: 8 personen

Feestelijke krans hapje met geitenkaas en veenbessen

Feestelijke krans hapje met geitenkaas en veenbessen
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes

Ingredients

  • 1 rol kant-en-klaar croissant deeg
  • 6 eetlepels geitenkaas
  • 6 eetlepels veenbessenconfituur
  • een handjevol verse tijm
  • 1 eigeel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol het croissantdeeg uit en snij de lijntjes door zodat je 6 driehoeken krijgt van het deeg.
  3. Neem een pakplaat met bakpapier. Maak een krans door de lange zijden van de driehoeken in een ronde te leggen met een overlap. Duw met je handen de verschillende stukjes deeg in elkaar.
  4. Verdeel de veenbessenconfituur en de geitenkaas over de 6 driehoeken. Rits er wat tijm overheen en eventueel een drizzle honing.
  5. Neem de lange punt van de driehoek en vouw die naar het midden en plooi het puntje onder de lange zijde van de driehoek. Herhaal met de andere driehoeken.
  6. Klop het eigeel los met een scheutje melk of water en bestrijk de bovenkanten van het deeg met het mengsel. Verdeel nog een paar tijmblaadjes bovenop.
  7. Zet in de oven en bak volgens de instructies op de verpakking van het croissant deeg. Bij mij was de krans na 20-22 minuten goudbruin en gaar.
  8. Laat een paar minuten afkoelen en leg op je serveerschaal of -bord.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept! Op zoek naar meer kerstrecepten, laat je inspireren.



1 gedachte over “Hartige krans hapje met geitenkaas en veenbessen confituur”

  • Eerste keer gemaakt als hapje op kerstdag, nadien nog voor 3 andere feestjes en brunches! Veel positieve reacties gekregen, makkelijk receptje en je hebt meteen een verrassend lekker hapje. Ik heb de link al meerdere keren doorgestuurd :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *