4 van 1 beoordeling

Gezondere visvidée

Vidée is echt iets Vlaams denk ik, maar Nederlanders zullen vast ook wel een gelijkaardig receptje hebben. De klassieke vidée kan jammer genoeg echt niet elke week op de menu staan als we een beetje gezond willen doen, dus daarom deel ik met jullie vandaag met veel plezier mijn gezondere versie van een vidée met vis, boordevol groentjes.

Ik weet dat het wat tegendraads is om veel groenten rechtstreeks in je vidée te steken, dus doe er vooral mee wat je zelf lekker vindt. Ik vind het helemaal niet storen dat er wat stukjes wortel, prei of selder bij mijn stoof zitten dus ik kies er lekker gemakkelijk voor om alles samen in één pot klaar te maken. Voel je vrij om de groentjes te halveren en bijvoorbeeld een heerlijk lekkere koude salade bij het finale gerecht te serveren. Zeker even lekker! ;)

Het idee voor een visvidée in plaats van eentje met vlees, heb ik afgekeken van mijn mama die de meeste lekkere dingen improviseert. ;) (Thanks mom!) Niet alleen krijg je een helemaal andere smaak die ook perfect bij zo’n koekje past, maar het is ook een stukje gezonder om vis te gebruiken dan balletjes van gemengd gehakt. Ondanks dat we dan ook de room halveren en een lichtere versie gebruiken, wordt er zeker niet ingeboet aan smaak. Dat zal je wel proeven.

Ik koos voor mijn versie voor lekker gemakkelijk en nam vis uit de diepvriezer. Ik maakte zelf een mengeling door een zakje zeevruchten (met mosselen, scampi’s en dergelijke) te combineren met een paar stukjes witte vis. Bleek super lekker te zijn! Qua groenten ging ik ook weer voor eenvoud, want ik haalde gewoon een groot pak gesneden Italiaanse groenten. Een mix van ui, prei, wortel en selder blijkt perfect te passen (of je het nu zelf snijdt of kant en klaar koopt). Je kan dus zelf lekker uitwisselen wat jij lekker vindt!

Gezondere visvidée

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4 van 1 beoordeling
4 – 6 personen

Ingrediënten

Voor de vidée:

  • 600 gram bevroren vis ik nam een mengeling van zeevruchten & witte vis
  • 1 bouillonblokje vis
  • 800 gram gesneden groenten vb. Italiaans
  • 1 busje light room 250 ml
  • 1 takje rozemarijn of 1 tl gedroogd
  • 1 el maïzena

Extra:

  • Aardappeltjes
  • Pasteitjes
  • Werkwijze

Instructies

  • Verwarm de oven voor naar de verpakking van je pasteitje en/of aardappelgerechtje.
  • Zet een grote pot op het vuur en doe er wat olijfolie in.
  • Bak de gesneden groenten zo’n vijf minuten tot ze bijna gaar zijn.
  • Doe de vis, gesneden in hapklare stukjes, bij de groenten, samen met de bouillon, rozemarijn en 250 ml water.
  • Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen tot alle vis gaar is.
  • Doe in een klein kommetje de maïzena samen met wat koud water en roer goed door elkaar zodat er geen klontjes meer inzitten.
  • Doe dit bij de vidée en kook 1 minuutje mee door zodat het mengsel dikker wordt.
  • Zet het vuur uit en roer de room erdoorheen.
  • Vergeet ondertussen niet je aardappeltjes en/of pasteitjes in de oven te zetten.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

IMG_7920 copy

 Volg je Kokerellen al?
Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter – Pinterest

Nog goesting?

Vlees
00:40

Klassieke enchiladas

Rijst/couscous/noedels
00:20

Gebakken rijst

Salades
00:40

Salade met zoete aardappel, spruitjes en haloumi

Vlees
00:30

Pasta met curry, kip & appel

Vegetarisch
00:35

Kerstmenu: gevulde pompoen met parelcouscous

Pasta
00:20

Pasta pesto roomsaus met giga gehaktballen

Vlees
00:35

Romige eenpots pasta met witloof, spinazie en worst

Vegetarisch
00:40

Oosterse couscous met gegrilde groenten