Gezonde vol-au-vent
Zoals je op sociale media al voorbij kon zien komen, neem ik deel aan een super spannende internationale wedstrijd ‘Foodie Madness’, georganiseerd door Accor Hotels. Ik kreeg de vraag om België te vertegenwoordigen. Ik moest een Belgische klassieker maken met een Kokerellen-twist. Vrij snel wist ik dat vol-au-vent het perfecte gerecht was om een gezonde variant van te maken. Helemaal in combinatie met mijn gezonde ovenfrietjes. Voor jullie doorklikken voor de receptvideo en het recept, wil ik jullie vragen om ook zeker even te stemmen voor mijn gerechtje. Je hoeft enkel België een duimpje te geven, niet meer niet minder. :) Ik kan er een reis naar Singapore mee winnen, dus ik ben jullie alvast heel erg dankbaar! Liefs, Ellen x
https://www.youtube.com/watch?v=gLxVbzRN3Vc&feature=youtu.be
Gezonde vol-au-vent
Ingrediënten
Voor de vol-au-vent:
- 500 g zeevruchtenmix vers/bevroren
- 2 preistokken
- 1 rode ui
- 1 groene gele en rode paprika
- 200 ml light room
- 2 takjes rozemarijn
- 1 visbouillonblokje
- 1 el maïzena
Voor de frietjes:
- 8 middelgrote aardappelen
- 1 el bloem
- 1 el curry kruiden
Instructies
Voor de vol-au-vent:
- Snij de ui, paprika's en prei in kleine blokjes.
- Doe wat olie in een grote pan en bak de groenten voor 4 minuten tot ze zacht zijn.
- Snij de blaadjes rozemarijn fijn en voeg toe aan de groenten, samen met de zeevruchtenmix. Kook voor 2 minuten.
- Voeg de bouillon toe, samen met de room en 200ml water. Kook voor 5 minuten tot alles gaar is. Kruid met peper en zout.
- Meng de maïzena in een klein kommetje met wat water. Voeg toe aan de pan en kook voor 2 minuten tot de saus indikt.
Voor de frietjes:
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Schil de aardappelen en snij in wedges.
- Doe de aardappelen in een grote pot met koud water. Breng aan de kook.
- Van zodra de aardappelen koken, draai het vuur uit en giet de aardappelen af. Doe ze terug in de pot en voeg zout, peper, de bloem en de curry kruiden toe. Zet een deksel op de pot en schud alle ingrediënten goed door elkaar.
- Verdeel de wedges over een bakplaat met bakpapier.
- Bak in de oven voor 25 minuten.
Smakelijk!
Ik schreef dit artikel/maakte dit recept in betaalde samenwerking met Accor Hotels. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.
Hé Ellen,
Mmm, ziet er heel erg lekker uit! Dankzij jou maak ik de lekkerste gerechtjes voor mijn kotgenoten. Weinig ingrediënten, maar altijd een overheerlijk resultaat. Dat is nogal smullen ;-). Aangezien ik vegetariër ben, zou graag een vegetarische variant van je gerechtje maken. Welke vleesvervanger raad je mij aan?
Groetjes!
Dag Lotte,
bedankt voor het super lieve compliment! :)
Ik ben zelf dol op de gegrilde stukjes van AH (https://www.ah.nl/producten/product/wi133172/tivall-vega-gegrilde-stukjes) maar je hebt gelijkaardige varianten in de andere supermarkten. Eventueel de vegan kipstuckjes zijn ook echt heel lekker (wel iets duurder): https://www.devegetarischeslager.nl/producten/informatie-over/vegan-kipstuckjes.
Een lekkere groentenburger in stukjes kan natuurlijk ook altijd!
Liefs,
Ellen
Superlekker receptje! Eenvoudig te maken en toch veel smaak. Wij maakten er zelf een videetje bij. Winner!