Gezonde vol-au-vent

Zoals je op sociale media al voorbij kon zien komen, neem ik deel aan een super spannende internationale wedstrijd ‘Foodie Madness’, georganiseerd door Accor Hotels. Ik kreeg de vraag om België te vertegenwoordigen. Ik moest een Belgische klassieker maken met een Kokerellen-twist. Vrij snel wist ik dat vol-au-vent het perfecte gerecht was om een gezonde variant van te maken. Helemaal in combinatie met mijn gezonde ovenfrietjes. Voor jullie doorklikken voor de receptvideo en het recept, wil ik jullie vragen om ook zeker even te stemmen voor mijn gerechtje. Je hoeft enkel België een duimpje te geven, niet meer niet minder. :) Ik kan er een reis naar Singapore mee winnen, dus ik ben jullie alvast heel erg dankbaar! Liefs, Ellen x

https://www.youtube.com/watch?v=gLxVbzRN3Vc&feature=youtu.be

Gezonde vol-au-vent

No ratings yet
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de vol-au-vent:

  • 500 g zeevruchtenmix vers/bevroren
  • 2 preistokken
  • 1 rode ui
  • 1 groene gele en rode paprika
  • 200 ml light room
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 el maïzena

Voor de frietjes:

  • 8 middelgrote aardappelen
  • 1 el bloem
  • 1 el curry kruiden

Instructies
 

Voor de vol-au-vent:

  • Snij de ui, paprika's en prei in kleine blokjes.
  • Doe wat olie in een grote pan en bak de groenten voor 4 minuten tot ze zacht zijn.
  • Snij de blaadjes rozemarijn fijn en voeg toe aan de groenten, samen met de zeevruchtenmix. Kook voor 2 minuten.
  • Voeg de bouillon toe, samen met de room en 200ml water. Kook voor 5 minuten tot alles gaar is. Kruid met peper en zout.
  • Meng de maïzena in een klein kommetje met wat water. Voeg toe aan de pan en kook voor 2 minuten tot de saus indikt.

Voor de frietjes:

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Schil de aardappelen en snij in wedges.
  • Doe de aardappelen in een grote pot met koud water. Breng aan de kook.
  • Van zodra de aardappelen koken, draai het vuur uit en giet de aardappelen af. Doe ze terug in de pot en voeg zout, peper, de bloem en de curry kruiden toe. Zet een deksel op de pot en schud alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Verdeel de wedges over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak in de oven voor 25 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Smakelijk!

Ik schreef dit artikel/maakte dit recept in betaalde samenwerking met Accor Hotels. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

 



3 gedachten over “Gezonde vol-au-vent”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.