Gezonde ontbijtmuffins met appel

2 copy

“Noooo, 8u, zwaar overslapen! Geen tijd meer om te ontbijten, met the worst out-of-bed-hairdo de fiets op of de auto in richting het werk”. Voor diegenen die dit scenario nog nooit hebben meegemaakt, een dikke chapeau! Wauw! :) Maar voor al diegenen die dan met rommelende magen op het werk aan komen en de loerende blikken van de automaat niet kunnen weerstaan, deze ontbijtmuffins zijn uw redding!

Ik hou van rustig ontbijten. Wat e-mails nakijken, Instagram updaten en mijn katten wat entertainen hoort allemaal bij mijn ochtendroutine. Dit is eerst en vooral lang niet bij iedereen zo (elke minuut langer in bed telt!) en jammer genoeg is het soms gewoon zo dat ondanks je het wel zou willen, je gewoon zo gehaast bent dat het ontbijtritueel geskipt moet worden.

Toch is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag en aangezien veel mensen het productiefste zijn tijdens de voormiddag moeten die hersentjes wel de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen om goed te kunnen nadenken. Deze muffins zijn daarvoor perfect! Ze bevatten niet alleen alle ingrediënten die je nodig hebt om heel de voormiddag zonder honger door te komen, ze zijn ook nog eens perfect om in te vriezen. Maak ze in het weekend, en neem er elke ochtend twee uit de vriezer en tegen je op het werk aankomt zijn ze perfect om te eten! In de microgolf zetten voor 30 seconden kan ook perfect hoor. ;)

Gezonde ontbijtmuffins met appel

Aantal personen: 12 muffins

Ingrediënten

 • 2 appels, in kleine blokjes gesneden
 • 200 gram volkoren bloem (je kan ook boekweit, spelt, .. gebruiken)
 • 60 gram witte bloem*
 • 50 gram boter**
 • 250 gram appelmoes (ik gebruik ongezoete)
 • 3 eieren***
 • 100 gram witte suiker (kokosbloesemsuiker of stevia kan ook)
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel (optioneel)

Werkwijze

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Doe de eieren, witte suiker, appelmoes en boter in een kom en roer goed door tot een egaal mengsel.
 3. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe, buiten de appelstukjes. Zet onder elkaar met een spatel, probeer niet te lang te roeren maar net tot alles goed gemengd is.
 4. Voeg de appels toe en spatel ze onder het deeg.
 5. Verdeel het deeg over de 12 muffinsvormpjes in je muffinpan.
 6. Bak de muffins voor 20 minuten en test met een satéprikkertje of ze klaar zijn.

Notes

* Als je zelfrijzende gebruikt, laat dan het bakpoeder weg ** Ondanks dat 50 gram boter voor 12 muffins al heel weinig is, kan je ook margarine gebruiken (werkt perfect) of 60 ml olie *** Je kan ook 4 eiwitten gebruiken

Smakelijk!

3 copy8 gedachten over “Gezonde ontbijtmuffins met appel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *