Gezonde hotspots in Gent

Als er één stad is waar er een overvloed is aan gezonde hotspots, dan is dat wel Gent! Net voor de jaarwisseling ging ik er met Het Lief nog even tussenuit om van elkaar en het mooie winterweer te genieten. Buiten gewandeld hebben we uiteraard vooral onze andere favoriete hobby uitgeoefend, namelijk: eten! :) Graag zet ik een aantal leuke adresjes op een rijtje voor moest je nog inspiratie nodig hebben wanneer jij naar deze prachtstad trekt. Ze zijn overigens allemaal in het centrum gelegen!

  1. Moor & Moor

Een klein cafeetje/winkeltje waar je veel vegetarische en veganistische items kan terugvinden. Super gezellig om te zitten (ze hebben ook een terrasje!) en het eten zag er allemaal heerlijk uit. Helaas waren wij net te laat voor de lunch. Een reden om nog eens terug te gaan lijkt me. ;)

(foto van hun Facebookpagina, want ik was om de een of andere reden vergeten foto’s te maken!)
  1. Take Five

Een gezellige koffiebar met knusse sfeer en de allerlekkerste vegan taarten van Chez Mariette! Wij namen allebei een lekkere koffie en deelden een stukje kersen-frangipane taart. Zeker en vast de allerlekkerste die we ooit gegeten hebben.

 

3. Le Botaniste

Een super mooie zaak in een prachtig gebouw midden in het centrum vestigt een volledig biologisch en plantaardig restaurantje waar je standaard glutenvrij kan eten. Je kan er eten afhalen in het eerste gedeelte, waar alle stoofpotjes staan te pruttelen of je gezellig zetten om een hapje te eten. Wij namen de menu waarbij we een shared appetizer kregen, drie verschillende stoofpotjes en elk een nagerechtje voor 20 euro. Een degelijke prijs voor een portie heerlijke groenten die de dagelijkse behoefte ruim overschrijdt.

 

Ben jij al eens in Gent geweest? Wat waren jouw favoriete plaatsjes? Laat het weten in de comments!

 4 gedachten over “Gezonde hotspots in Gent”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *