Frisse wintersalade

salade

Tussen de feesten door hou ik wel eens van iets lichters, zeker als mijn maag aanvoelt alsof ik genoeg gegeten heb voor de komende weken. :) Een salade hoeft niet altijd klassiek te zijn, maar ik hou er wel van wanneer er verschillende texturen aanwezig zijn. Probeer eens voor een andere slasoort te kiezen en wissel af met seizoensfruit en noten. Zo blijf je uit de saladesleur en kijk je met plezier uit naar het eten.

Deze salade is de perfecte wintersalade. Ik koos appel omdat ze nu in seizoen zijn, maar peer lijkt me ook een heerlijk alternatief. Gedroogd fruit, hier in de vorm van gedroogde cranberry’s, zorgen ervoor dat we ons nog in de kerstsfeer wanen en crunchy walnoten zorgen voor balans ten opzichte van al die zoetigheden. Uit gemak om niet opnieuw naar de winkel te moeten (oké, we noemen het luiheid ;D) koos ik om er tonijn uit blik bij te doen. Hier kan je natuurlijk ook eindeloos mee variëren: gebakken spekblokjes of kippenreepjes lijken me een heel erg lekker alternatief! Wat zijn jullie favoriete salade combinaties?

Frisse wintersalade

Aantal personen: 1 persoon

Ingrediënten

  • 150 gram salade (ik gebruik veldsla)
  • een handvol noten, lichtjes gehakt
  • een handvol gedroogde cranberry's
  • een appel
  • 150 gram gekookte linzen uit blik
  • 1 blikje tonijn

Werkwijze

  1. Doe alle ingrediënten in een kom.
  2. Dien op met je favoriete dressing.

Smakelijk!

dressing



2 gedachten over “Frisse wintersalade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *