Frisse koolsalade met appel

koolsalade

Het zonnetje schijnt! Of toch sporadisch, oké heel af en toe. We moeten hier positief blijven! Om het begin van de lente te vieren, en om wat af te kicken van de chocolade-overdosis van met Pasen, deel ik met jullie vandaag dit heerlijk licht receptje dat je als bijgerechtje kan eten, op de boterhamkan doen of kan serveren bij de eerste bbq van het jaar!

Er zijn zoveel leuke dingen aan deze koolsalade! Ten eerste is ze heerlijk knapperig en blijft ze dit ook een paar dagen, zelfs met dressing. Stiekem wordt de salade zelfs nog lekkerder als ze een paar dagen heeft kunnen “marineren”. Naast de crunch, hebben we de heerlijke zoete toetsen van de appel en de gedroogde rozijntjes. Zo lekker sappig en zoet, de perfecte combinatie.

Ik maak deze koolsalade het liefst met een zelfgemaakte honing-mosterd dressing, maar is dat nu niet je “dada”, koop dan gerust een dressing in de winkel die je lekker vind. Volgens mij past echt zo goed als alles bij deze smaken-combinatie. Wil je de dressing toch eens uitproberen, zeker doen! Je vindt er geen gemakkelijkere en lekkerdere dan deze die ik met jullie deel.

Dit recept gebruikt twee halve kolen die je zelf moet snijden. Krijg je al zweet op het voorhoofd bij de gedachte van het moeten snijden van deze joekels, kan je ook altijd kiezen om ze te raspen of om in de supermarkt op zoek te gaan naar de gesneden versies. ;) Natuurlijk kan je het recept ook verdubbelen en de volledige kolen opmaken, dan heb je ineens salade voor een heel leger! Ideaal voor een barbecue of picknick met vrienden & de restjes zijn gegarandeerd de rest van de week nog lekker!

Frisse koolsalade met appel

8 personen

Ingrediënten

  Salade:
 • een halve witte kool
 • een halve rode kool
 • 2 appels
 • Een handvol rozijnen
 • Honing-mosterd dressing:
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels mosterd
 • 2 eetlepels honing
 • 2 eetlepels citroensap

Werkwijze

 1. Snij de rode en witte kool in fijne plakken. Heb je een mandoline, kan je deze gebruiken of als je niet graag wil snijden kan je de kool ook grof raspen met een rasp.
 2. Snij de appel in blokjes en doe samen met de kool en rozijnen in een kom.
 3. Als je zelf de dressing maakt, meng dan de vier ingrediënten in een potje en roer goed door elkaar. Kruid af met peper en zout en meng onder het koolmengsel.
 4. Roer alles nog een laatste keer goed door.

Smakelijk!

kool

  Volg je Kokerellen al?

Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter11 gedachten over “Frisse koolsalade met appel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *