Food bucket list 2016

IMG_9105 copy

 

We zijn al een weekje in 2016! Zijn jullie het al gewoon? Ik wou een soort van wishlist maken van recepten die ik dit jaar zeker wilde uitproberen, maar toen zag ik bij Iris de Food Bucket List tag van Pauline voorbij komen en die leek me nog nét ietsje leuker om met jullie te delen! Pauline bedacht 10 fantastisch leuke vragen die als het ware samen een échte bucket list vormen voor het komende jaar. Lezen jullie mee?

1. In welk restaurant wil je graag eten?

Eigenlijk ben ik helemaal niet van het fancy dineren. Ik hou van eenvoudig, comfort food maar toch lijkt het me wel eens leuk om naar een restaurant te gaan dat een ster heeft (of gelijkaardige kwaliteiten), zoals bijvoorbeeld The Jane in Antwerpen. Dan misschien niet voor een hele diner, maar een lunch lijkt me wel écht eens de moeite waard om uit te proberen.

2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?

Curry pasta, bouillon en kruidenmengelingen. Ik weet dat ze alle drie best gemakkelijk zijn om te maken, maar honestly, who’s got time for that! Mijn blog draait natuurlijk rond zoveel mogelijk natuurlijke producten gebruiken, maar ook rond gezonde gerechten die binnen een korte tijdspanne op tafel gezet kunnen worden. Want dat is nu eenmaal hoe het er bij mij in het dagelijkse leven ook aan toe gaat. Als ik thuis kom van mijn werk heb ik al teveel honger om nog een bouillon voor uren te laten trekken. Ik kan jullie verzekeren dat elk koekje in huis dan verorberd zal zijn voor we aan tafel kunnen! Maar wanneer ik wat meer tijd heb, lijkt het me wel eens leuk om grote batches te maken en ze bijvoorbeeld in de vriezer te bewaren. Een to do voor dit jaar dus!

3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?

Heel gek misschien, maar in Stockholm at ik de lekkerste pasta die ik ooit geproefd heb! Het was gevulde ravioli met kreeft, en het was zoo ongelofelijk smakelijk! Stockholm, bekend voor zijn vis natuurlijk, vervulde helemaal mijn verwachtingen en ging nog veel verder. Als ik ooit nog eens terug ga, maak ik zeker en vast een stop om opnieuw een portie van deze ravioli te bestellen!

4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?

Eigenlijk was dat tot voor heel kort een Kitchenaid, maar dankzij mijn lieve vriendjes en familie ben ik nu de trotste eigenaar van het mooiste keukentoestel op aarde! Mijn handen kriebelen elke keer als ik hem zie om er mee aan de slag te gaan, zo blij ben ik er mee. Maar dus, iets voor de toekomst? Dan zou het denk ik een nieuwe foodprocessor zijn om heel gemakkelijk pesto’s, dips, koekjes en taartbodems te kunnen maken. Mijn kruidenhakmolentje is prima nu, maar na al die jaren is er wel al heel wat slijt op gekomen. Maar daarvoor zal ik eerst moeten verhuizen vrees ik, want het keukenblad heeft geen centimetertje plaats meer over.

18563NL - Magimix Cuisine Système 5200 XL Premium Rood-800x800

5. Wat is je ultieme foodie wens?

Mijn ultieme wens met eten is altijd heel eenvoudig geweest, namelijk dat mensen het lekker vonden! En de laatste jaren is deze droom al steeds meer en meer uitgekomen. Door mijn blog te starten heb ik al zo ontzettend veel leuke reacties gekregen, dat ik ze gewoon niet meer kan tellen! Niets verwarmt mijn hart meer dan mensen die mijn blog leuk vinden of een recreatie hebben gemaakt van één van mijn recepten. Maar de wens is tijdens het bloggen door wel wat verder gegaan. Ik heb ontdekt dat koken en met eten bezig zijn écht mijn passie is, dus het zou leuk zijn dat ik er ooit beroepsmatig iets mee zou kunnen doen (of voor een deeltje).

6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?

In het algemeen ben ik nog vrij onbekend met Asiatisch voedsel, dus het lijkt me fantastisch om daar de local cuisine uit te gaan proberen. Zij gebruiken zoveel andere kruidencombinaties, pittige sauzen en hebben zoveel onverwachte gerechten, die wij zelf nooit zo authentiek kunnen namaken denk ik. Ik hoop toch binnen enkele jaren eens Azië in te duiken en me te goed te doen aan alle lokale lekkernijen!

7. Wat wil je leren eten?

Heel raar misschien, maar ik lust bijna alles. Ik heb alleen soms een probleem met de “textuur” van bepaalde voedingswaren. Zo hou ik enorm van de smaak van champignons, maar de textuur van een gebakken champignon vind ik dan weer verschrikkelijk! Als een veer tussen je tanden, nee daar hou ik niet van. Ik zal er een gerecht zeker niet door laten, maar ik hoop dat ik de textuur daarvan ooit meer ga appreciëren. :) Zo ook bij verschillende soorten fruit, ik moet alles super hard van textuur hebben, buiten een banaan. Die moet dan weer zacht zijn. Gek hé! Zeg me dat ik niet de enige ben!

8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?

Het meeste voldoening zoals ik hierboven ook al aangaf zijn de lachende en voldane gezichten die ik zie als mensen mijn eten lekker vinden. En de ultieme ervaring heb ik daarbij al jaren bij de scouts, aangezien ik meerdere malen mee op kamp ben gegaan om eten te maken. Niets zo heerlijk dan 10 dagen afgesloten zijn van alle beschaving, zonder elektriciteit, zonder stromend water. En om dan die stralende gezichtjes te zien wanneer het eten smaakt na een lange dag spelen, wandelen, etc… Vorige jaar deed ik het met een fantastische ploeg zelfs voor meer dan 100 scoutjes in het buitenland. Een ervaring om zeker nog eens over te doen!

9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?

Sowieso meer met patisserie! Wat al die Franse chefs in elkaar kunnen knutselen vind ik zo fantastisch, maar lijkt me op dit moment zo onhaalbaar. Haha! En taarten decoreren hoort daar ook wel bij. Ik wil wat meer behendig worden met een spuitzak, fondant en dergelijke om écht mooie feestelijke taarten (of cupcakes natuurlijk) te kunnen maken.

full-size_cakes

Bron: Crumbs & Doilies Cupcakes

10. Welke food challenge zou je nog een keer willen doen?

Zeker en vast een Suikervrije Maand inlassen. Dit deed ik iets meer dan een jaar geleden (net voor ik begon met bloggen) en het beviel me toen super. Daarom besloten Het Lief en ik opnieuw een maand in te lassen, namelijk februari! Dus volgende maand zullen jullie heel wat recepten voorbij zien komen die volledig suikervrij zijn. Ik dacht er aan om er een blogpost over te schrijven (bij het begin en bij het einde), lijkt jullie dat wat? Laat het me weten!

Ik ben zo benieuwd naar welke antwoorden jullie zouden geven op de vragen! Schrijf er een blogje over of laat een antwoord achter in de comments op jouw favoriete vraag! Ik ben benieuwd! :)13 gedachten over “Food bucket list 2016”

    • Wauw, wat indrukwekkend! Wat heb jij als doelen gesteld met betrekking tot glycemische index en dergelijke? Ben benieuwd! :)

  • Daar sla je inderdaad de spijker op zijn kop, ik doe het vanwege de bloedsuikerspiegelschommelingen waar ik veel last van heb en ik merk dat ik me zonder suiker beter voel (vorig jaar een half jaar vol gehouden, maar uiteindelijk toch gezwicht, blijf een suikerjunkie). De GI dus zo laag mogelijk, dus ook geen honing en dergelijke, maar heb geen concreet GI doel. Agavesiroop is vanzelfsprekend ook uitgesloten ongeacht lage GI, dus het wordt wel even zoeken. Het fijne aan suikervrij eten is dat je na een tijdje dingen al snel zoet vindt en dat je dus met minder zoet tevreden bent.

  • Ik heb al wel eens zelf currypasta gemaakt voor enkele Thaise gerechten maar daar heb ik enorm spijt van :-)
    Geen aanrader want die garnalen pasta die er in moet, stinkt zo enorm dat ik geen zin meer heb in Thaise curry’s!

    • Hahaha, ik ook! Oh zo blij te horen dat ik niet de enige ben! ;) Super leuk dat je de tag ook gaat invullen. Ben benieuwd naar je antwoorden. x

    • Ja hé! Ik kijk er elke dag nog met heel veel liefde naar! En dank je wel, ik ga er binnenkort ook een post over schrijven. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.